NA „PUPINU”: Industrijsko inženjerstvo i zaštita životne sredine

Šesta međunarodna konferencija o industrijskom inženjerstvu i zaštiti životne sredine, okupila je danas, 14. oktobra, na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin” brojne učesnike iz zemlje i inostranstva. Za ovogodišnju konferenciju prijavljeno je 50 radova. Organizator je katedra za mašinsko inženjerstvo. Kako je, otvarajući skup, rekao dr Dragiša Tolmač, predsednik organizacionog odbora, toje i poslednja ovogodišnja konferencija koja se održava na Fakultetu. Veliki broj prijavljenih radova naučnika iz sveta, ujedno je i prilika da se vidi kako se u zemljama – učesnicima skupa, rešavaju bitna pitanja iz ove oblasti. On je naglasio i da je cilj da studenti koji prisustvuju konferenciji unaprde svoja znanja.
U ime lokalne samouprave, učesnike je pozdravila Ljuba Travica, zamenica predsednika gradskog parlamenta koja je istakla da Zrenjanin želi da bude grad studenata, kao i to da mnogi od njih, posle sticanja diplome, ovde pronađu posao. Prof. dr Branko Markoski, prodekan za nauku, učesnicima konferencije obratio se na srpskom, engleskom i bugarskom jeziku. Sama činjenica da su mnogi od učesnika i ranijih godina učestvovali u radu ovog naučnog skupa, upravo govori o njegovom kvalitetu.
Učesnici konferencije su naučni i stručni radnici iz Srbije, Amerike, Makedonije, Turske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Egipta, Trinidada i Tobago, Saudijske Arabije, BiH i iz drugih zemalja.

M.B.

tf-konferencija1tf-konferencija-3