Nagrađeni časni ljudi, a ne lopovi!

Piše: Dalibor Bubnjević

Više od 5.500 kupona pristiglo je u list „Zrenjanin“ tokom dva meseca. Čitaoci su želeli da iskažu svoj stav o tome ko je, po njihovom mišljenju, ostvario najveće uspehe i obeležio 2021. Kao i svake godine, pokazalo se da nema greške ukoliko se građanima poveri odlučivanje.
Zrenjaninci nisu glasali za one koji su koristili svoj politički položaj kako bi se obogatili. Nije im padalo na pamet da nagrade tzv. diplomate sklone potpali tuđe mehanizacije. U drugi plan su stavili pojedince koji su, preko noći, od šefa sale u Ečki postali izdavaoci stambenog prostora menadžmentu kineske kompanije.
Čitaoci najtiražnijeg regionalnog nedeljnika su hirurški precizno razdvojili „žito od kukolja“. (Po)kazali su da gradonačelnik Simo Salapura zavređuje pažnju! U njegovom mandatu se poštuju rokovi, ne daju se kojekakva obećanja. Naša publika je na tron medicinskog sektora dovela dr Tomislava Stevanovića. Vredno pažnje je i to da je medicinska sestra (Nataša Murgić) uspela da se plasira na četvrto mesto.
Sugrađani znaju ko je Borislav Umićević, pa nije ni čudno zašto je u oblasti privrede trijumfovao njegov sin Marko. Vojislav Mrkšić je uložio u svoj Itebej više od deset miliona evra, pa kako onda da ne pobedi!? O Miletu Novaković sa RTS-a i umetniku Stevanu Subiću izlišno je trošiti reči…