NAJAVA DOGAĐAJA

„TRI OBJEKTIVA”
Postavka putujuće izložbe od 60 fotografija, „Tri objektiva” – Tomislava Peterneka, Gorana Kukića i Igora Mandića, biće do 14. septembra u Izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Fotografije Tomislava Peterneka nastale su u periodu od više decenija i beleže zanimljive neočekivane situacije iz svakodnevnog života. One čiji je autor Goran Kukić, nemaju jasnu dvodimenzionalnost i vremensku odrednicu – refleksi u različitim izlozima širom Evrope. Igor Mandić potpisuje kolekcije doživljaja trenutka sa različitih kontinenata, od pustinje, do najnaseljenijih mesta: www.3objektiva.com

„STRIPOLIS”
Sedmi Festival stripa – „Stripolis” je u Zrenjaninu od 15. do 17. septembra u Zrenjaninu. Svečano otvaranje je u četvrtak, 15. septembra, u 19 časova, u Kulturnom centru – izložba stripova i ilustracija Dejana Nenadova i Ivice Stevanovića i Specijalno priznanje kompaniji „Eipix” za doprinos u razvoju srpskog stripa.
Crtači crtaju za publiku… Učestvuju Dejan Nenadov – strip crtač i akademski slikar i Ivica Stevanović – strip crtač i ilustrator – Novi Sad i Momčilo Rajin – muzički kritičar, urednik i izdavač – Beograd. Jedinstveni programi održavaju se u Kulturnom centru Zrenjanina. Od 19.30 časova je Cosplay – učesnici sami crtaju i prikazuju kostime, a promocija osmog broja časopisa „Stripolis” je od 20 časova. Pokrovitelji su Grad Zrenjanin i „Eipix Entertainment” d.o.o – Novi Sad.

REPERTOAR POZORIŠTA
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u subotu, 10. septembra, u 20 časova, igraju „Realisti”. Na Lutkarskoj sceni je istog dana od 10 časova predstava „Bajka O” – autorski projekat Olgice Trbojević.

TRIBINA
Tribina Zrenjaninskog socijalnog foruma o temi Marksizam i postmarksizam biće održana u četvrtak, 15. septembra u 19 sati u sali KUD Petefi na staroj pijaci. Govoriće dr Alpar Lošonc, filozof.

UMETNOST ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život” organizuje u ponedeljak, 12. septembra, od 18 sati predavanje „Kako pobediti stres i ostati srećan i zdrav u svim okolnostima”. Predavač je dr Darko Stanković neuropsihijatar, psihoterapeut i profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu.

KONCERT STARDUSA
Koncert orkestra „Stardus” – solisti Momčilo Nikolovski i Vladimir Grubanov, biće u petak, 9. septembra, u 19.30 časova, ispred Mesne zajednice „Veljko Vlahović”, koja je i organizator, zajedno sa Udruženjem Bagljaškult.