NAJAVA DOGAĐAJA

HOLANDIJA U ZRENjANINU
Izložba fotografija: „Holandija u Zrenjaninu – Primenjena nostalgija” biće otvorena u izložbenom salonu Kulturnog centra u petak, 14. oktobra u 19 časova. Projekat je zamišljen kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz zemlje predsedavajuće EU. Deo je aktivnosti Kancelarije za evropske integracije u realizaciji Strategije komunikacije Vlade o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Republici Srbiji. Primenjena nostalgija je započela tokom portugalskog predsedavanja EU 2007. godine, a od tada uspešno su organizovane serije izložbi i tokom predsedavanja Francuske, Češke, Švedske, Španije, Mađarske, Poljske, Litvanije i Holandije. U okviru ovog programa u petak, 14. oktobra u maloj sali biće prikazan film: „Borgman”, u subotu 15. oktobra, „Akvarijum”, u nedelju, 16. oktobra „Golcijus”-Goltzius and Pelican Company. Projekcije su od 20 časova, a ulaz je slobodan.
www.primenjenanostalgija.com/sr/10-beograd-amsterdam.html

PREDSTAVA
Pozorišna predstava „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo” – biće odigrana u petak, 14. oktobra, u 20 časova, na velikoj sceni Kulturnog centra. Režija Erol Kadić. Igraju Neda Arnerić i Feđa Stojanović. ulaznica je 500 dinara, za organizovane posete 400 a za đake, studente i penzionere 250.

RADIONICA
Radionica „Korišćenje savremenih tehnologija u umetnosti (kreativno kodiranje, izrada audio procesora i digitalni efekti u realnom vremenu)” biće održana u maloj sali Kulturnog centra, od 13 časova. Predavač je Marko Jakovljević.

FILM
U subotu, 15. i nedelju, 16. oktobra u velikoj sali Kulturnog centra od 20 časova biće emitovan film češkog pisca i reditelja Slaveka Horaka – „Kućna nega”. Ulaznica je 200 dinara.

KONCERT
Koncert britanske muzike 20. veka „Sloboda trajanja” je u nedelju, 16. oktobra, u 19 časova, u baroknoj sali Gradske kuće: Milena Stanišić (harfa), Stana Krstajić (flauta) i Rastko Popović (viola). Ulaz je besplatan. Koncert se održava uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

„OČI”
Predstva „Oči” dramskog studija „CEKOM” biće izvedena u ponedeljak, 17. oktobra u 20 časova u Kulturnom centru.

„KAP LEPOTE…”
Povodom Međunarodnog dana starih i Meseca solidarnosti sa starijim licima u utorak, 18. oktobra, u 18 časova, u velikoj sali Kulturnog centra, članovi „Kluba za stara i odrasla lica” izvešće program „Kap lepote, dobrote i mudrosti”. Ulaz je besplatan.

„BELDOKS”
U okviru „Beldoks” festivala, u sredu 19. i četvrtak, 20. oktobra, u Maloj sali od 20 časova, prikazuje se film „Iznad i ispod”. Ulaz je slobodan.

„SIRIZA U LAVIRINTU”
Promocija knjige „Siriza u lavirintu” Kevina Ovendena je u četvrtak, 20. oktobra u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra. Govore sociolozi dr Todor Kuljić i Matija Medenica.

„NA DRINI ĆUPRIJA”
U utorak, 25. oktobra Kulturni centar organizuje posetu SNP-u na pozorišnu predstavu „Na Drini ćuprija”. Režija Kokan Mladenović. Igraju Jelena Antonijević, Strahinja Bojović, Danica Grubački… Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena je 1.200 dinara.

„DIJALIZA SAVESTI”
Promocija knjige Gorana Lungula „Dijaliza savesti” je u MZ „Veljko Vlahović”, u petak 14. oktobra, u 19 časova. O knjizi govore književnici Radivoj Šajtinac i Zoran Slavić. Muzički deo Saša Desnica. Organizator „Bagljaškult”.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život” organizuje predavanje „Prolaz između svetova” u ponedeljak, 17. oktobra u 18 sati. Predavač je prof. Spasoje Vlajić.