Najava događaja

PREDAVANjE
U maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina je u petak, 25. novembra, u 18 časova, predavanje „Šećerna bolest – kako biti zdrav na prirodan način”. Predavač je prim. dr med. Boro M. Vujasin.

BAROKNO VEČE
„Veče barokne muzike” je u petak, 25. novembra, u 19 časova, u baroknoj sali Gradske kuće – Camerata Academica iz Novog Sada i Miroslav Pavlović, violina. Na programu su Bah, Vivaldi i Cipoli a pokrovitelj je Ministarsvo kulture i informisanja Republike Srbije. Ulaz je besplatan.

IZLOŽBA
Izložba fotografija Milana Živkovića „Kraj plovidbe” biće otvorena u petak, 25. novembra , u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra.

„IVANOV”
U nedelju, 27. novembra, Kulturni centar organizuje odlazak u Narodno pozorište u Beogradu na predstavu „Ivanov”. Režija Tatjana Mandić Rigonat. Igraju Nikola Ristanovski, Nada Šargin, Predrag Ejdus, Branko Vidaković… Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena je 2.000 dinara.

„STADO”
Filmska komedija „Stado” prikazuje se u Kulturnom centru u subotu, 26. i nedelju, 27. novembra od 18 i 20 časova. Karte se prodaju na dan projekcije. Cena je 250 dinara. Igraju Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić i Nataša Ninković, Srđan Timarov, Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Petar Strugar… Režija Nikola Kojo uz superviziju Gorana Gajića. Scenario Nebojša Romčević.

KNjIGA
Promocija knjige Mile Stašić „Pedagoški osmeh” je u nedelju, 27. novembra, u maloj sali Kulturnog centra, u 17 časova. Govoriće i dr Darko Stanković i Aleksandra Hajdin. Učestvuju i učenici OŠ „Vuk Karadžić” i izvorna grupa „Zavičajni san”.

„DUGA”
U organizaciji Humanitarnog centra „Duga”, u ponedeljak, 28. novembra, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra je predavanje „Psihoterapija – mogućnost i perspektive”. Uvodničar je dr Ružica Knežević, neuropsihijatar.

TRIBINA
Tribina „Zablude o zrenjaninskoj zavičajnoj istoriji” je u utorak, 29. novembra u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra. Govoriće dr Filip Krčmar. Moderator je Miroslav Samardžić.

FILM
U okviru Ciklusa filma „Alen Delon” u sredu, 31. i četvrtak, 1. decembra, u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova biće prikazan film „Roko i njegova braća” (1961). Ulaz je besplatan.

MAJSTORI BANATSKOG SLIKARSTVA
U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 29. novembra, u 19 časova je ekskluzivna filmska premijera – upravo na dan kada se navršava tačno 50 godina od otvaranja Narodnog muzeja Zrenjanin za publiku, a nakon preseljenja 1966. godine u sadašnje zdanje, nekadašnju Palatu finansija. Reč je o filmu „Majstori banatskog slikarstva od 18. do 20. veka – iz Likovne zbirke Narodnog muzeja Zrenjanin”. Autorka je Olivera Skoko, viša kustoskinja-istoričarka umetnosti, a izvršni producent je „Digital Style” uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

„ŽIVELA LjUBAV” TITLOVANA
Pozorište „Madač” izvešće u nedelju, 27. novembra, u 20 časova, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, operetu „Živela ljubav”, u režiji Lajoša Jenovaia. Povod za operetsko veče je 100 godina od prve premijere „Kneginje čardaša”, novembra 1915. godine u Beču. Predstava je titlovana na srpski jezik. Ulaznice se mogu dobiti u kancelariji Pozorišta „Madač” ili na biletarnici Pozorišta pre početka predstave.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje Zdrav život organizuje u ponedeljak, 28. novembra, u 18 sati, predavanje „Spavanje i sanjarenje”. Predavač je prof. Snežana Živković