Najava događaja

SEĆANjE
Jevrejska opština Zrenjanin organizuje u petak, 18. avgusta, komemoraciju povodom 76 godina od deportacije 1.200 zrenjaninskih Jevreja, 1941. godine. Spuštanje venaca u Begej sa Pešačkog mosta je u 11 časova.
Prisutnima će se obratiti Marija Radin Cabafi, predstavnica JO Zrenjanin i Robert Sabadoš, predsednik SJOS.
U umetničkom programu učestvovaće Stefan Zekić – bariton, dirigent Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i Prvoslav Zakovski, glumac Narodnog pozorišta u Zrenjaninu. „Kadiš” će govoriti Brana Popović. U 12 časova je otvaranje izložbe „Kutija sećanja” u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

IZLOŽBA
U Kulturnom centru Zrenjanina do 17. avgusta je izložba Olivere Ludoški – Ne/Mir. Rođena je u Zrenjaninu 1995. godine i student je treće godine slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Vlade Rančića. Izlagala je na kolektivnim izložbama u Galeriji „Hol” (AUNS), u okviru Outworld humanitarnog muzičkog festivala i na XIX bijenalima studentskog crteža Srbije. Ovo joj je prva samostalna izložba.

FILM
U okviru Ciklusa argentinskog filma u četvrtak, 10. avgusta, u Kulturnom centru, u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu, biće prikazan film „Zidovi” – „Medianeras”, Gustava Tareta. U sredu, 16. avgusta, na programu je „Kinez za poneti” – reditelj i scenarista Sebastian Borensztein, a u četvrtak, 17. avgusta, „Vreme hrabrosti”. Projekcije su u maloj sali od 21 sat. Ulaz je besplatan.

BELDOCS EHO
U maloj sali KC, u petak, 11. avgusta, od 21 sat, prikazuje se film sa 10. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks – Beldocs Eho, „Ćićolina, kuma od skandala”. Scenario i režija Alessandro Melezzini Nemačka- Francuska (2016). Ulaz je besplatan.

„BANATSKA BAJKA…” 
U četvrtak, 10. i 17. avgusta, u 18 časova, u okviru „Banatske bajke…” je Kreativna radionica „Mali genijalci” – Otilija Buheker Ilić. Vinsko veče je utorak, 15. avgusta, od 20 časova, a u sredu, 16. avgusta, od 20 časova, Banatski kulturni karavan – Biljana Minić – Lazarevo, pevačka grupa „Zavičajni snovi” i film „Banatski vinski put”.

TRIBINA
Asocijacija za razvoj Bagljaš i MZ „Veljko Vlahović” organizuju ciklus tribina, pod nazivom „Moj vrt, moje remek delo” .
U sklopu druge tribine, u četvrtak, 10. avgusta, u 19 časova, u Čitaonici će biti prikazan film o renesnsnim baštama uokolini Rima.