NAJAVA DOGAĐAJA

HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA
U petak, 29. novembra od 18 časova, u organizaciji zrenjaninskog Rotari kluba u Kulturnom centru biće održana humanitarna aukcija slika.

KONCERT U POZORIŠTU
Zrenjaninski kamerni orkestar će u ponedeljak, 2. decembra, u 19 časova premijerno izvesti Šostakovičevu 14. simfoniju u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”. Ulaz na koncert je slobodan.

HUMANITARNI KONCERT
U KC-u u sredu, 4. decembra od 18 časova, biće održan humanitarni koncert „Za dečji osmeh” u okviru koga će se prikupljati sredstava za socijalno ugroženu decu. Organizator koncerta je Fejsbuk grupa „Mame Zrenjaninke” u saradnji sa Crvenim krstom.

FESTIVAL EVROPSKOG FILMA
U okviru Festivala evropskog filma u KC-u u četvrtak, 28. novembra na programu je film „Ćutanje drugih”, a u sredu, 4. i četvrtak, 5. novembra film „Krvavo mleko”. Projekcije su od 20 časova u maloj sali. Ulaz je slobodan.

POZORIŠNA PREDSTAVA
Hit komedija „Drž` ne daj” biće izvedena u KC-u u petak, 13. decembra. Igraju Sonja Mladenov, Nikola Ivačkov i Tašana Đorđević. Predstava počinje u 20 časova. Karte su u prodaji na biletarnici KC-a svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 600 dinara.

POZORIŠNI REPERTOAR
Lutkarska scena: petak, 29. novembar, u 18 časova i subota 30. novembar u 11 časova, „Pepeljuga” (na mađarskom jeziku) po motivima priče braće Grim, dramatizacija i adaptacija D. Gimeši/r. H. Lazar (premijera i repriza). Dramska scena: Scena Todor Manojlović, petak, 29. novembar u 20 časova, „Ona” J. Đulvezan, M. Milošević i M. Knežević/r. M. Knežević. Velika scena: subota, 30. novembar u 20 časova, „Komandant Sajler” B. Mihiz/r. N. Končarević.Biletarnica pozorišta radi radnim danima i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Brojevi telefona su: 560-141, 561-135 i 560-136. Đaci, studenti i penzioneri imaju redovan popust.

ZA BOLjU ŽETVU
Projekcija dokumentarnog filma „Za bolju žetvu” održaće se u malom salonu Narodnog muzeja u ponedeljak, 2. decembra, od 19 časova.
Projekcija se održava kao prateći program izložbe „Sto godina od dolaska prvih kolonista u Banat (1919 – 2019) : Identitet sačuvan u slici”.