NAJAVA DOGAĐAJA

LIKOVNI SALON
Izložba najuspešnijih učesnika likovnog konkursa 30X30, Kulturnog centra Zrenjanina, proglašenje najuspešnijih učesnika i dodela nagrada biće u petak, 11. decembra, u ovoj ustanovi, u 19 časova. Učestvovalo je 267 autora iz Srbije, BiH, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Italije, Kine, Austrije, Bugarske, Egipta, Turske i Slovačke.

„ČIKAŠKE PERVERZIJE”
Hit predstava „Čikaške perverzije”, u kojoj igraju Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević biće izvedena u subotu, 12. decembra, u Kulturnom centru, u 20 časova. Karte se prodaju od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Ulaznica je 900 dinara. Rađena je po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta, koju su na maštovit način pretvorili u fantastičnu komediju…

IZLOŽBA
Izložba „Okreni novi list” Udruženja „Novi list” biće otvorena u ponedeljak, 14. decembra, u 11 časova u Kulturnom centru. Projekat je sproveden uz podršku grada Zrenjanina – likovne radionice sa temom zaštite životne sredine i reciklaže, namenjen učenicima Osnovne škole „9. maj” i deci iz Predškolske ustanove „Vila”. Svi učesnici na konkursu će dobiti zahvalnice a autori najboljih radova nagrađeni.

TRIBINA
Društvo inženjera Zrenjanin u ponedeljak, 14. decembra, u 18 časova, u baroknoj sali Gradske kuće organizuje otvorenu tribinu „Aktuelna pitanja razvoja poljoprivrede, zadrugarstva i sela”. Gost je dr Miladin Ševarlić.

PREDSTAVA „DEKAMERON”
U ponedeljak, 14. decembra, Kulturni centar Zrenjanina organizuje posetu SNP-u na pozorišnu predstavu „Dekameron”. Režija: Ana Tomanović. Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena je 1000 dinara.

„BARDOVI I TALENTI”
U Savremenoj galeriji Zrenjanin, u četvrtak, 10. decembra, u 19 časova, biće promocija dokumentarnog filma „Rudolf Brkić i Rastko Stefanović”.

TRIBINA
U zrenjaninskoj Biblioteci, u četvrtak, 10. decembra, u 19 časova, biće, tribina „Političke ideje Mlade Bosne”.

IZLOŽBA
„Torontalska županija i njeno nasleđe”, naziv je izložbe Istorijskog arhiva Zrenjanin, koja će biti otvorena u petak, 11. decembra, u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Autor je istoričar i arhivista Filip Krčmar a organizatori zrenjaninski Arhiv i Muzej.

NAGRADE „ULAZNICE”
U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin”, u petak, 11. decembra, u 19 časova, biće predstavljeni autori nagrađeni na Književnom konkursu „Ulaznica 2015”, kao i poseban broj časopisa u kojem su objavljeni nagrađeni radovi. Predstaviće se nagrađen i autori a članovi žirija, obrazložiće odluku.

REPERTOAR POZORIŠTA
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” je u subotu, 12. decembra, „Večera budala”. U nedelju, 13. decembra, gostuje Novosadsko pozorište/Ujvideki sinhaz sa predstavom Kneginja čardaša. U petak, 11, decembra, na Kamernoj sceni su „Slobodne žene balkanske”, a u četvrtak, 17. decembra, „Ona”. Sve predstave počinju u 20 časova. U subotu, 12. decembra, u 10 časova je prva repriza predstave „Plavi Petar”, a u nedelju, 13. decembra, u 18 časova, „Uspavana lepotica i tri praseta” na Kamernoj sceni.

„SEĆANjE NA RALETA”
Mesna zajednica „Veljko Vlahović” i Asocijacija za razvoj „Bagljaš”, Zrenjanin, organizuju u ponedeljak, 14. decembra, u 19 časova, „Sećanje na Raleta”, 14.12.1999. – 14.12.2015. Učestvuju Nataša Đorđević, Jovan Torački, Jovica Jašin, Radivoj Šajtinac, Branka Jajić, Dragica Stojanović, Hor „Žene Mironosice”, Orkestar „Stardus”. Biće prikazan i film „Život meteora” posvećen Radovanu Raletu Lukoviću.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje Zdrav život organizuje u ponedeljak, od 18 sati, predavanje Harmoničan razvoj svesti – učenje Grirorija Grabavoja. Predavač je Milica Kijački. U četvrtak, 17. decembra, u 18 sati, u Mesnoj zajednici „Dositej Obradović” biće predavanje „Moć misli”. Predavač je prof. Spasoje Vlajić.