NAJAVA DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 5. februara, na programu je dečja radionica „Kako pametno koristiti Internet”, koju će realizovati škola računara „Nimiko”. Početak je u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

KARAVAN BANATSKE BAJKE
U okviru festivala „Beloblatska kobasica” u subotu, 5. februara, održaće se prvi ovogodišnji „Karavan Banatske bajke”. Nakon otvaranja manifestacije u 13 časova, sledi program u okviru kojeg nastupaju: Gradski dečji hor Kulturnog centra, KUD „GIK Banat Pionir”, KUD „Lola” (Perlez – Stajićevo), Petar Ćirić, Pera Pesnik iz Banata (Perlez) i deca iz OŠ „Bratstvo jedinstvo” iz Belog Blata.

BIOSKOPSKI MATINE
U okviru filmskog matinea Kulturnog centra u nedelju, 6. februara, emituje se film „Čarolija Meseca”. Film je namenjen celoj porodici i prikazuje se od 11 i 16 časova u velikoj sali. Sinhronizovan je na srpski jezik, a cena ulaznice je 250 dinara.

TRIBINA
U Kulturnom centru u utorak, 8. februara, biće održana tribina pod nazivom „Zabrana ćirilice kroz vekove”. Govoriće pukovnik u penziji Milorad Đošić, predsednik Srbskog kulturnog centra „Ćirilica” iz Beograda. Moderator je Đorđo Prstojević. Početak je u 18 časova.

NASTUP SRĐANA DINČIĆA
Jedan od najpoznatijih domaćih stendap komičara Srđan Dinčić nastupiće u Kulturnom centru. Njegova predstava „U procesu” biće izvedena na velikoj sceni u utorak, 8. februara, u 20 časova. Cena ulaznice je 600 dinara. Više informacija na 023/566-712.

PREDSTAVA
U nedelju, 13. februara, biće izvedena hit predstava „Krčmarica Mirandolina” sa Andrijom Miloševićem i Katarinom Žutić, u glavnim ulogama, u Kulturnom centru. Početak je u 20 časova. Reditelj predstave o neodoljivoj krčmarici, koja osvaja, manipuliše i određuje sudbine brojnih muškaraca, je Jug Radivojević. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1.200 dinara.

RAZGOVOR O VINU
U salonu Narodnog muzeja u četvrtak, 3. februara, u 19 sati gost će biti Igor Luković, vinski novinar, somelijer, kritičar, degustator i međunarodni vinski sudija. O svojoj gustativnoj geografiji i tajnama svog posla razgovaraće sa Oliverom Skoko, autorkom izložbe „Merak mi je…”.