NAJAVA DOGAĐAJA

GARGOJLE I HIMERE
Izložba „Posmatrači” grafičarke Suzane Vučković, dobitnice druge nagrade 14. Međunarodnog likovnog konkursa „30×30” otvorena je u izložbenom salonu Kulturnog centra do srede, 2. septembra. Publici se predstavlja 40 grafika urađenih u periodu 2018-2020. godine. Grafičku celinu autorka je ispunila radovima na kojima su predstavljene gargojle i himere inspirisane groteskama pariske katedrale Notr Dam. Izložba je otvorena svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20 časova.

FILMSKI FESTIVAL „SLOBODNA ZONA”
U toku septembra, nakon pauze izazvane prisustvom virusa korona, u Kulturnom centru počinje održavanje 14. Turneje filmskog festivala „Slobodna zona”. U okviru zrenjaninske turneje održaće se projekcije četiri igrana i tri dokumentarna filma, koji će se prikazivati svake srede i četvrtka od 20 časova u maloj sali KC-a. U sredu, 2. septembra, na programu je francuski igrani film „Alis i gradonačelnik”, a u četvrtak, 3. septembra, igrani film „Okrug”. Ulaz je slobodan.

IZLOŽBA „PRAVOSLAVLJE”
Postavka „Pravoslavlje” Foto-saveza Srbije (FSS) biće otvorena u izložbenom salonu KC-a od četvrtak, 3. do srede, 16. septembra. Izložbom fotografija na temu pravoslavlja FSS se priključio proslavi i obeležavanju 800 godina od proglašenja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. Biće predstavljeno 118 izabranih fotografija koje je uradio 51 autor, a nastale su u periodu od 1984. do 2018. godine.

ONLAJN RADIONICE
U subotu, 29. avgusta, od 10 časova u okviru onlajn dečjeg programa Kulturnog centra organizuje se četvrti blok radionica koje mogu da se prate na Fejsbuk stranici. Realizovaće se prema rasporedu: glumačke vežbe i improvizacije („To” teatar), „Persu” kutak za zdrav trenutak i Sportski izazov predlaže Sportski savez grada Zrenjanina. U toku letnjeg dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije očekuju vredne nagrade. Video prilozi  šalju se na i-mejl adresu kczr@kczr.org. Pokrovitelji programa su Grad Zrenjanin, „Persu marketi” i prodavnica sportske opreme i rekvizita „Ajron” (Iron).