NAJAVA DOGAĐAJA

„CRVENI ŠEŠIR”
Pozorišna komedija ,,Crveni šešir” biće izvedena u amfiteatru Kulturnog centra u utorak, 15. septembra, u 20 časova. Komad je režirao Dimitrije Šašić, a napisao Rastko Papić. Komične i tužne scene života koje pokreću pitanja ljubavi, mržnje i radosti odigraće Mina Lazarević i Nada Blam. Karte se prodaju na biletarnici KC-a svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 800 dinara. Broj karata je organičen. Informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve 023/566-712 i 063/562783.

BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA
U nedelju, 13. septembra, od 10 do 14 časova na platou Kulturnog centra biće održana berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

„STRIPOLIS”
Manifestacija posvećena popularizaciji stripa, poznatoj kao deveta umetnost – Festival „Stripolis” biće održan u Kulturnom centru od 17. do 19. septembra. Očekuje se dolazak zanimljivih gostiju, a planiraju se izložbe na nekoliko lokacija u gradu.
Oni koji budu sprečeni da festival prate uživo, moći će to putem online platformi.

„SLOBODNA ZONA”
U okviru filmskog festivala „Slobodan zona” koji se održava u KC-u, na programu su dva dokumentarna filma – u četvrtak, 10. septembra, „Izbačeni”, u sredu, 16. septembra, „Selfi”. a u četvrtak, 17. septembra, na repertoaru je igrani film „Zvezda od 100 kila”. Ostvarenja se prikazuju svake srede i četvrtka od 20 časova u maloj sali. Ulaz je besplatan.

FOTO-IZLOŽBA
Izložba „Pravoslavlje” Foto-saveza Srbije otvorena je u salonu KC-a do 16. septembra. Predstavljeno je 118 izabranih fotografija koje je priredio 51 autor. Nastale su u periodu od 1984. do 2018. godine.
Izložba je otvorena svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20 časova.

HORSKI FESTIVAL
Sedmi Horski festival „Slobodan Bursać” biće održan u subotu, 12. septembra, u amfiteatru Kulturnog centra, sa početkom u 20 časova.
Po prvi put će biti na otvorenom, uz poštovanje protivepidemijskih mera. Nastupiće zrenjaninski horovi: Crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice”, novonastali muški sastav „Klapa Panonika”, vokalni kvartet „Vita Brevis”, kao i Zrenjaninski kamerni hor. Predstaviće se i Dečji hor Kulturnog centra i hor „Sanjalice” kreativnog centra „Kolegijum”.