NAJAVA DOGAĐAJA

Dani italijanskog filma
U Kulturnom centru na programu je ciklus „Dani italijanskog filma”. U četvrtak, 15. aprila, prikazuje se drama „Tajne tajne”. U sredu, 21. i četvrtak, 22. aprila, na programu je komedija „Kloni me se”. Projekcije su u velikoj sali od 19 časova. Ulaz je besplatan. Program organizuje Kulturni centar u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (Instituto Italiano di cultura) u Beogradu.

Dečja radionica
U subotu, 17. aprila, u okviru onlajn dečjeg programa Kulturnog centra je edukativna radionica o kućnim ljubimcima sa mnogo zanimljivih i poučnih saveta kako se starati i voditi računa o njima. Nakon radionice „Kućni ljubimac, da li i kako?” slede još dve: „Persu kutak za zdrav trenutak” i „Iron sportski izazov”. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk stranici KC.

Novi svetski poredak
Izložba likovne umetnice Ane Cvejić „Novi svetski poredak” otvorena je u Kulturnom centru do 21. aprila. Publici se predstavlja 19 radova nastalih od 2017. do 2019. godine.

Izložba Milutina Mićića
U Kulturnom centru od 22. aprila do 5. maja biće izložba akademskog slikara Milutina Mićića. Celinu pod nazivom „Maske – tvoje i moje, naše i vaše” činiće oko 20 slika urađenih u kombinovanoj tehnici od 2018. do 2019. godine. Autor razmatra antropološka značenja maske u vezi sa sferom komunikacije, kako za pojedinca, tako i za celokupno društvo. Otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak, 22. april u 19 časova na FB strani KC.

Slučajni pejzaži
U ponedeljak, 19. aprila, u salonu Savremene galerije biće otvorena izložba „Slučajni pejzaži” Umetničke asocijacije „Artterror”, koju čine vizuelna umetnica i novinarka u kulturi Milica Lapčević i filmski montažer i producent Vladimir Šojat. Delovanje ove umetničke grupe u zajedničkim projektima bazira se na principu nezavisne, otvorene platforme multidisciplinarnosti i eksperimenta, u traganju za različitim konceptualnim i kompozicionim rešenjima (pokretne) slike. Većina video radova se bazira na poetsko-performativnim zabeleškama u kojima su često sami autori izvođači, uz vizuelno i simboličko promišljanje kontroverznih društvenih i filozofskih pitanja. Autori uvode angažovane, kritičke i ironične načine obrade tema, kao i refleksivno posmatranje uzajamnog stvaralačkog i ličnog odnosa. Izložba će biti otvorena do 6. maja.