NAJAVA DOGAĐAJA

Italijanski film
U okviru ciklusa „Dani italijanskog filma” četvrtak, 29. aprila, na programu je biografsko delo „Leopardi” (režija Mario Martone, 2014, 143 min). Projekcije su u velikoj sali od 19 časova. Ulaz je besplatan.

Dečja radionica
U subotu, 1. maja, u okviru onlajn dečjeg programa Kulturnog centra je radionica „Zdravkova školica”. Program počinje u 10 časova na „Fejsbuk” stranici KC.

Izložba Oplećak
Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna i Kulturni centar, od 6. do 19. maja organizuje izložbu „Oplećak – rumunska tradicionalna košulja iz Banata”. Postavku čini 45 fotografija doktorske vizuelne umetnosti Daniele Barbulov Popov, koja je do sada izlagala na 20 samostalnih i kolektivnih izložbi. Otvaranje se može pratiti preko FB stranice KC 6. maja u 12 časova.

Slobodna zona
U toku maja, jubilarna 15. turneja filmskog festivala „Slobodna zona” gostuje u Kulturnom centru. Prikazaće se pet igranih i dva dokumentarna filma. U sredu, 5. maja, na programu je nemački igrani film „Undine”, a u četvrtak, 6. maja, dokumentarno ostvarenje koje je dobitnik festivalske nagrade publike i koji govori o četiri gruzijske šahistkinje koje su donele revoluciju u ženskom šahu širom planete. Projekcije počinju u 20 časova. Ulaz je besplatan.

Muzeji za 10
Manifestacija „Muzeji za 10” ove godine biće održana po sedmi put od 12. do 18. maja. U ovom periodu biće obuhvaćeni Međunarodni dan i Nacionalna nedelja muzeja, a 15. maja, biće obeležena i sedamnaesta po redu Evropska noć muzeja. Tokom manifestacije stalna postavka biće dostupna posetiocima u uobičajenom radnom vremenu. U malom salonu biće arheološka izložba „Tragovi i poruke” Gradskog muzeja u Vrbasu. Od 13. maja publika će moći da vidi postavku „Ispovesti jugoslovenske moderne – Radovi na papiru iz Zbirke Galerije Doma Vojske Srbije” u salonu ove ustanove, a u holu će biti izložba „Art dijalog – fotografije Vukice Mikače i pasteli Dejana S. Bogojevića”.Publika će moći da pogleda kamerne postavke i projekcije filmova iz oblasti prirode, istorije, arheologije, etnologije, primenjene i likovne umetnosti.