NAJAVE DOGAĐAJA

„SLOBODNA ZONA”
U Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 5. maja, kao i prethodne večeri, u 20 časova, biće prikazan film „Dugme od sedefa”, čileanskog reditelja Patrisija Guzmana, u okviru Filmskog festivala „Slobodna zona”. Film „Ovnovi” se prikazuje u sredu i četvrtak 11. i 12. maja, a „Ples sa Marijom” u sredu i četvrtak, 25. i 26. maja. Projekcije su u maloj sali od 20 časova. Ulaz je besplatan.
Dodatne informacije o programu i rasporedu održavanja Turneje na: http://www.freezonebelgrade.org/

„DOBRA ŽENA” – PREMIJERA
Nakon svetske premijere na Sandens filmskom festivalu, kao i uspešne domaće premijere i brojnih nagrada, „Dobra žena” Mirjane Karanović, 21. aprila počela je bioskopski život. Zrenjaninska premijera je u subotu, 7. maja u 20 časova u Kulturnom centru. Mirjana Karanović prisustvovaće projekciji i razgovarati sa gledaocima.
Na Festivalu u Klivlendu, film je dobio glavnu nagradu. Dobitnik je Cicae nagrade na Vilnius internacionalnom filmskom festivalu. Karanovićeva je dobila i Nagradu Politike, „Milutin Čolić”. Potpisuje i scenario za film „Dobra žena”, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova. To je film o suočavanju i spoznaji. Osim Mirjane Karanović, uloge tumače Boris Isaković, Hristina Popović, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jasna Đuričić, Anđelika Simić, Milan Marić i drugi… Projekcije filma su i u nedelju, 8. i u ponedeljak, 9. maja u 20 časova. Ulaznica je 200 dinara.

TRIBINA
Tribina „Poljoprivreda u Srbiji – juče, danas, sutra” biće u utorak, 10. maja u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova. Uvodničar je Branislav Gulan, novinar i član Odbora za selo SANU. Moderator je Miroslav Samardžić.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život” organizuje seminar Put ka prosvetljenju, u subotu, 7. maja, od 17 do 19 časova. Voditelj je prof. dr Srđan Škrbić sa PMF-a u Novom Sadu. U ponedeljak, 9. maja, od 18 sati, biće predavanje Učenje o spasenju i harmoničnom razvoju (po učenju Grigorija Grabavoja). Predavač je Milica Kijački.

NAJLEPŠI GLAS
„Aviv park” Zrenjanin i Udruženje „Bagljaškult” organizuju manifestaciju „Najlepši glas” za decu do 16 godina sa pop, rok i zabavnim kompozicijama, domaće i strane muzike. Prijave su do 20. maja u MZ „Veljko Vlahović”.