NAJAVE DOGAĐAJA

MUZEJI SRBIJE…
U okviru programa „Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10” manifestacije koja se održava od 12. do 21. maja, u Malom salonu zrenjaninskog Muzeja u četvrtak, 19. maja, u 19 časova, biće otvorena izložba „VII Bijenale mozaika – Tragom energije i svetlosti”. Savremena galerija Zrenjanin organizuje, od utorka do petka, radionicu za decu, inspirisanu izložbom „60 godina Umetničke kolonije Ečka – kolonije kao fenomen vojvođanske umetnosti sredinom pedesetih godina prošlog veka”.

PREDAVANjE
U petak, 20. maja, u maloj sali Kulturnog centra od 19 časova je predavanje „Kako biti zdraviji – primeri”. Predavač je prim. dr med. Boro M. Vujasin.

MAJIN JUBILEJ
Povodom dvadesetogodišnjeg umetničkog stvaranja, u petak, 20. maja, u 19.30, u Kulturnom centru biće otvorena izložba Maje Pandurov, njene ćerke Une i prijatelja slikara. Od 20 časova je druženje i razgovor u Klubu Kulturnog centra…

PETAR BOŽOVIĆ
Petar Božović izvešće monodramu „Reče mi jedan čo’ek – Čegović – Ćeraćemo se još” – dramske tekstove Dragana Uskokovića i Matije Bećkovića, u petak, 20. maja, u 20 časova na velikoj sceni Kulturnog centra. Ulaznica je 500 dinara, a za đake i studente 250.

TRIBINA
Tribina „Hrvatska stranka prava i Srbi” biće održana u utorak, 24. maja u maloj sali Kulturnog centra u 19 časova. Uvodničar je dr Dušan Berić, istoričar. Moderator je Miroslav Samardžić.
FILM
Film „Ples s Marijom”, u okviru Festivala „Slobodna zona”, biće prikazan u maloj sali Kulturnog centra u sredu i četvrtak, 25. i 26. maja u 20 časova.
Ulaz je besplatan. Više na:
http://www.freezonebelgrade.org/

STERIJINO POZORJE
U petak, 27. maja, Kulturni centar organizuje odlazak na Sterijino pozorje na predstavu Ateljea 212 – „Pijani”. Režija: Boris Liješević. Igraju: Dara Džokić, Svetozar Cvetković, Bojan Žirović… Polazak je u 17 časova ispred Kulturnog centra.
Cena: 1600 dinara.

KIKINDA SHORT
„Kikinda short” – Čitanje kratkih priča biće u utorak, u Kafeu „Bejzik” 24. maja, u 20 časova. Svoje priče čitaće Bojan Babić, Aleksandar Bjelogrlić i Lea Lescure. Moderator je Vladimir Arsenić.
U „Bejziku” je u nedelju, 22. maja, u 16 časova, berza gramofonskih ploča.

TRIBINA
Zrenjaninski socijalni forum organizuje tribinu „Restauracija kapitalizma i penzioni sistem u Srbiji” koja će biti održana u četvrtak, 19. maja, u 19 časova, u sali KUD „Petefi”. Govoriće Ivan Radenković, filozof i član kolektiva „Gerusija”. Moderator je Miroslav Samardžić, politikolog i aktivista ZSF, Zrenjanin.

KULTURA ŽIVLjENjA
„Detoksikujte telo, um i dušu” – naziv je predavanja koje organizuje Udruženje „Zdrav život” u ponedeljak, 23. maja, u 18 sati, u Mekedonskoj 11. Predavač je prof. Jelena Nikolić.