NAJAVE DOGAĐAJA

FILMSKI CIKLUS KLASIKA
U sredu, 3. i četvrtak, 4. avgusta u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat u okviru Ciklusa klasika – Gangsterski film biće emitovano filmsko ostvarenje „Mali Cezar” (Little Cesar). Režija Mervin LeRoj. Film je premijerno prikazan početkom 1931. godine, kao prvo klasično ostvarenje gangsterskog žanra. Igraju: Edvard G. Robinson, Daglas Fairbanks, Glenda Fareli… Ulaz je besplatan.

HUMANITARNI KONCERT
Kulturni centar Zrenjanina i humanitarna organizacija „Budimo ljudi” organizuju koncert KUD „Pionir”, u petak, 5. avgusta, u 20 časova u Amfiteatru Kulturnog centra. Koncert je humanitarnog karaktera, a sav prihod namenjen je za lečenje, u inostranstvu, našeg sugrađanina Branislava Prekajskog.

IZLOŽBA NADEŽDE KIRĆANSKI
Izložba radova Nadežde Kirćanski biće otvorena u petak, 5. avgusta, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra. Rođena je 1992. godine u Zrenjaninu. Trenutno je na masteru akademskih studija na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića. Radi u mediju crteža, skulpture i instalacije.

„KORZO FEST”
U okviru „Korzo festa” je u četvrtak, 28. jula, u 19 časova Maštalište – Dunav osiguranje, 19 časova. Iste večeri, od 20 časova, na programu su „Sećanja”, takođe ispred Dunav osiguranja, biće modna revija Dušana de Šorđana, na kojoj gostuje glumac Slobodan Čustić. Koncert „BID” benda je u 20.30 časova ispred „Njujorkera”.
U petak, 29. jula, u 19.45 časova, ispred Dunav osiguranja je „Bajka naopačke i naglavačke” Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, a koncert beogradske grupe „Projekat” je od 20.30 ispred „Njujorkera”. U subotu, 30. jula, od 20.30 časova su koncerti dve zrenjaninske grupe „Dve boje” – Dunav osiguranje i „Stardus” – „Njujorker”.