NAJAVE DOGAĐAJA

„SLOBODNA ZONA”
U okviru Festivala „Slobodna zona”, u sredu, 10. maja, u Kulturnom centru Zrenjanina se prikazuje film „Ljubavnici i despot”. Festival se zatvara u četvrtak, 11. maja, filmom „Efekat vode”. Projekcije su od 20 časova. Ulaz je besplatan.

FOTOGRAFIJE
Izložba fotografija Milana Jankovića otvorena je do 10. maja u malom holu Kulturnog centra. Autor je rođen 1947, u Beogradu. Bio je urednik fotografije u „Politici” i „Politikinom magazinu”. Slobodan je umetnik.

„KOLIKO SE POZNAJEMO”
Polufinale 11. ciklusa kviza „Koliko se poznajemo” biće u petak, 5. maja od 10 do 12 časova, u velikoj sali Kulturnog centra. Takmiče se ekipe Srednje škole „Sveti Sava” iz Sombora, Poljoprivredne škole sa Domom učenika iz Futoga, Srednje škole „22. oktobar” iz Žablja i Gimnazije „Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa. Kviz je deo projekta Pokrajinske vlade „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini” i realizuje se od 2005. godine.

IZLOŽBA
Otvaranje izložbe akademske slikarke Vere Tanasić je u petak, 5. maja, u 19 časova, u Kulturnom centru. Završila je slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti i Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput”.

PREDAVANjE
Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” organizuje u petak, 5. maja, u 13:30 časova, promociju programa Erasmus+, Evropske unije, koji obezbeđuje finansiranje za saradnju u tri oblasti – obrazovanje, mladi i sport. Cilj je jačanje mogućnosti mladih za aktivno učešće u građanskom društvu, razvoj liderskih veština, solidarnosti i razumevanja između kultura. Govoriće Goran Bogunović iz Erasmus+ Fondacije Tempus u Srbiji.

POZORIŠTE
Na Sceni „Todor Manojlović” Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u petak, 5. maja, u 20 časova, igra se predstava „Slobodne žene balkanske”. Na Lutkarskoj sceni je u subotu, 6. maja, u 10 časova, „Kuća brojeva”.

SEĆANjE NA ARSENA DEDIĆA
Klub za odrasla lica u Zrenjaninu organizuje u utorak, 9. maja, u 18 časova, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, program posvećen sećanju na Arsena Dedića, „Ono sve što znaš o meni”, čiji je autor Vitomir Ćurčin. Isti program biće izveden i u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović”, u petak, 5. maja, u 18 časova. Ulaz je slobodan.