NAJAVE DOGAĐAJA

KONCERT NA TRGU SLOBODE
Palestinski ansambl Fununijat (Funonyat) gostuje u Zrenjaninu, u četvrtak, 3. avgusta. Koncert na Trgu slobode počinje u 20 časova. Organizatori su Ambasada države Palestine, Grad Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina.
Fununijat trupa osnovana je 2002. godine u gradu Ramalah (Ramallah), zahvaljujući entuzijazmu mladih, a 2009. i folklorno društvo. Spajaju tradiciju i moderno, kroz kombinovanje pevanja, igranja i Dapkeh (vrsta plesa). Inspirisana palestinskim folklorom, i dodavanjem modernog, trupa uspeva da izrazi duh folklora i savremenu kulturu. Učestvovao je na brojnim palestinskim događajima i na arapskim internacionalnim festivalima – Jordan, Jemen, Maroko, Italija, Mađarska, Bugarska, Ukrajina, Rusija i Kanada.

FRANCUSKI FILM
U okviru Francuskog filmskog karavana – Ciklusa „Žene na filmu”, u četvrtak, 27. jula, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, od 21 sat prikazuje se film „Bruklin”, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Režija Paskal Teso. Igraju: Kt Gorik, Rafal Ušiva, Lilijan Rover… Ulaz je besplatan.

„BELDOCS EHO”
U Kulturnom centru, u avgustu, biće prikazivani filmovi sa 10. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs – Beldocs eho. U utorak, 1. avgusta, u maloj sali, od 21 sat, biće film „Idoli Tokija” (Kanada). Režija Kyoko Miyake. Ulaz slobodan.

ARGENTINSKI FILM
Tokom avgusta, u Kulturnom centru biće prikazivana ostvarenja iz Ciklusa argentinskog filma, u saradnji sa Ambasadom Argentine u Beogradu. U četvrtak, 3. avgusta, od 21 sat u maloj sali se emituje Poslednji Elvis”. Režija Armando Boa Lucia. Ulaz je besplatan.

„BANATSKA BAJKA…”
U okviru manifestacije „banatska bajka – Leto u gradskoj bašti”, u četvrtak, 27. jula, u 19 časova (ili 18) – Škola sporta „Čigra” – program u kome Tamara Simić, Željko Ivanović, Aleksandar Vujinović i Vladimir Majkić vežbaju sa decom. U subotu, 29. jula, u 20 čaosva, predstaviće se Mužlja i Lukino Selo, a u nedelju u 20 časova, Banatski Despotovac. U utorak, 1. avgusta, u 20 časova je Vinsko veče – Šandor Šomođi i Duo SIN. U sredu, 2. avgusta, u 20 časova, predstavu „Pa. izvolte’ u Sakule” izvešće Sekcija Kluba za stara i odrasla lica Gerontološkog centra Zrenjanin, koju je, prema tekstu Zorana Petrovića, pripremila Jovanka Đatković. U četvrtak, 3. avgusta, od 18 časova, biće Kreativna radionica „Mali genijalci”, čiji je voditelj Otilija Buheker Ilić.