NAJAVE DOGAĐAJA

KONCERT NA TRGU
Palestinski folklorni ansambl Fununijat (Funonyat) gostuje u Zrenjaninu u četvrtak, 3. avgusta. Koncert na Trgu slobode je u 20 časova. Organizatori su Ambasada države Palestine, Grad Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina.

IZLOŽBA
U toku avgusta Kulturni centar Zrenjanina predstavlja radove studenata likovnih akademija. U petak, 4. avgusta u 19 časova biće otvorena izložba Olivere Ludoški, „Ne-Mir”. Rođena je u Zrenjaninu 1995. godine i student je treće godine slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Vlade Rančića.

ARGENTINSKI FILM
U četvrtak, 3. avgusta u okviru Ciklusa argentinskog filma, u saradnji sa Ambasadom Republike Argentijne u Beogradu, u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film „Poslednji Elvis”. Režija Armando Boa.
U sredu, 9. avgusta na programu je „U ribolovu”, scenariste i reditelja Karlosa Sorina. U četvrtak, 10. avgusta, biće prikazan film – „Zidovi”, režisera, Gustava Tareta. Projekcije su od 21 sat, a ulaz je besplatan.

BERZA PLOČA
U nedelju, 6. avgusta, u 10 časova, na platou ispred Kulturnog centra, biće održana Berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

„BANATSKA BAJKA…”
U okviru manifestacije „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti”, u četvrtak, 3. avgusta, kao i sledećeg četvrtka, 10. avgusta, od 18 časova, biće Kreativna radionica „Mali genijalci”, čija je voditeljka Otilija Buheker Ilić. U subotu, 5. avgusta, od 20 časova, biće predstavljen Farkaždin, a u nedelju, 6. avgusta, od 20 časova, Mihajlovo i Taraš. U utorak, 8. avgusta, od 20 časova, na programu je vinsko veče – Šandor Šomođi, u sredu, 9. avgusta, od 20 časova – Banatski kulturni karavan – Goran Lungulov i Dragutin Zečević i Projekcija filma: „Pastirska priča”. U četvrtak, 10. avgusta – 18 časova – Kreativna radionica „Mali genijalci” – Otilija Buheker Ilić.

ROMANTIČNO VEČE
„Bagljaškult” i MZ „Veljko Vlahović” organizuju „Romantično veče evergrin muzike”, u petak, 4. avgusta, u 20.30.