NAJAVE DOGAĐAJA

INDIJSKI FILM
U saradnji sa Ambasadom Republike Indije, Kulturni centar Zrenjanina svake srede i četvrtka, do 28. septembra, prikazuje Ciklus indijskog filma, u maloj sali, od 21 sat. U sredu, 20. septembra „Barfi”, u četvrtak „Badžirao Mastani”. Ulaz je besplatan.

STRIPOLIS
U okviru festivala „Stripolis” koji će se održati od 21. do 23. septembra, u Kulturnom centru, biće organizovane radionice karakter-animacije koju će voditi Mileta Poštić, osnivač smera za animaciju i vizuelne efekte na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Bio je predavač animacije na fakultetima širom sveta. Prijave srednjoškolaca: kczr@kczr.org najkasnije do 18. septembra: ime i prezime, škola, razred i kontakt.

IZLOŽBA
U Savremenoj galeriji Zrenjanin je u toku izložba Umetničke kolonije Ečka”, učesnika 38. Susreta akvarelista” – Lidije Delić, Gorana Despotovskog, Milorada Mladenovića i Olivere Parlić. Autorka je Slavica Popov, kustoskinja Savremene galerije UK Ečka.

POZORIŠTE
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, u subotu, 16. septembra, u 20 časova, na programu je hit predstava Zrenjanin – I. Štiks/r. B. Liješević (prvo izvođenje posle majske premijere). U utorak, 19. septembra, u 20 časova, gostuje predstava „Celo telo tu me boli” Gradskog pozorišta „Jazavac”, Banja Luka, BiH, u okviru projekta „Dani Republike Srpske u Srbiji”- E. Jonesko/r. N. Pejaković. U subotu u 10 časova su „Tri praseta”.

IZLOŽBA
U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin je u četvrtak, 14. septembra, u 19 časova, otvaranje izložbe „Priča o dudu i tradiciji svilarstva” Nataše Knežević, višeg kustosa – biologa.

TRIBINA
Pravo na sticanje obrazovanja i položaj prosvetnih radnika u Zrenjaninu je tema tribine koja je u utorak, 19. septembra, u 19 sati, u maloj sali Kulturnog centra. Učestvuju Ranko Hrnjez i Dušan Kokot, prosvetni radnici i sindikalni aktivisti.

KONCERT
Povodom proslave drugog rođendana „Aviv parka” Zrenjanin, u subotu 16. septembra, biće održan besplatan koncert Harisa Džinovića.

MUZIKA
Udruženje „Bagljaškult” Zrenjanin i MZ „Veljko Vlahović” organizuju u petak, 15. septembra, u 19 časova, romantično veče evergrin muzike – MB bend.