NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA CRTEŽA
Zajednička izložba crteža „Mape” – Jasne Gulan i Rastka Stefanovića biće otvorena u petak, 10. avgusta u izložbenom salonu Kulturnog centra. Otvaranje je zakazano u 19 časova. Kako navode autori, mapama zovu korice u kojima se tradicionalno čuvaju papiri, hartije i radovi nastali na papiru. Mape asociraju likovne umetnike na prijemne ispite, selekciju radova, davanje mape na uvid raznim prosuditeljima, zatim na (ne)praktičnost takvog načina čuvanja i prenošenja crteža. Povod za ovu izložbu je nedavna prilika kada su autori, posle mnogo godina, ponovo pristupili sastavljanju mapa prilikom konkurisanja za nastavnike crtanja na novosadskoj Akademiji umetnosti.

EU FILM FEST
U četvrtak 9. avgusta, u maloj sali Kulturnog centra u 21 čas prikazuje se slovački igrani film „Fer-plej”, a u petak 10. avgusta dokumentarni mađarski film „Mađari za Barsu”. Obe projekcije realizuju se u okviru Festivala evropskog filma, koji traje do 24. avgusta. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

IZLOŽBA U NARODNOM MUZEJU
U toku je izložba skulptura i crteža Vukašina Milovića, dobitnika prve nagrade likovnog konkursa „30h30”. Postavka će biti izložena do 13. avgusta u malom salonu Narodnog muzeja.

„BANATSKA BAJKA”
U okviru ove manifestacije u Gradskoj bašti, u četvrtak, 9. avgusta u 19 časova održaće se kreativne radionice za decu centra CEKOM. U 20 časova Dečji centar „Smajli” organizuje Zdravkovu školicu. U petak, 10. avgusta, biće predstavljena turistička ponuda Petrovca na Mlavi. Grupa „Bid bend” nastupiće u subotu, 11. avgusta u 20 časova. U nedelju, 12. avgusta u 20 č nastupa KUD „Lumina” iz Jankovog Mosta a biće predstavljana kultura, tradicija i manifestacije ovog sela. U utorak, 14. avgusta u 20 časova nastupa Udruženje vinogradara i voćara „Peskara – Melenci”, a u sredu u 20 č Miloš Galetin iz Novog Bečeja i zrenjaninsko Udruženje žena „Dositej” organizuju poetsko-muzičko veče. Istog dana u 22 časa biće prikazan film „Američka pastorala” iz 2016. („American Pastoral”, 108 minuta).