NAJAVE DOGAĐAJA

BELDOKS FESTIVAL
Odabrani filmovi sa ovogodišnjeg festivala dokumentarnog filma „Beldoks” prikazuju se u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz na projekcije je besplatan. U četvrtak, 27. septembra emituje se film: „Mirsada”, a u petak, 28. septembra, „Poslednja avantura Kaktus Bate”. Više o filmovima na www.kczr.org

PREDAVANjE
U petak, 28. septembra, u maloj sali Kulturnog centra u 19 časova, biće održano predavanje „Najefikasniji lek na svetu”. Predavač je akademik prim. dr med. Boro M. Vujasin. Ulaz je slobodan.

TRIBINA
U maloj sali Kulturnog centra, u utorak, 2. oktobra, biće tribina „Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji 1918 – Velika Kikinda”. Govore: Dimitrije Mihajlović i Srđan Sivčev, istoričari. Tribina se organizuje u saradnji sa Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin”, a počinje u 19 časova.

IZLOŽBA
U utorak, 2. oktobra, u izložbenom salonu Kulturnog centra biće otvorena putujuća izložba Beogradske internacionalne nedelje arhitekture 2018: „Ivan Antić – Arhitektonično”. Otvaranje je u 19 časova. Više o izložbi na www.kczr.org

PREDSTAVA
Na velikoj sceni Kulturnog centra u četvrtak, 4. oktobra, biće izvedena predstava „Svinja”, rađena po romanu Branislava Nušića, a napisana u maniru najboljih francuskih vodvilja. Igraju Marijana Mićić, Miloš Đurović, Dušan Matejić i Ljiljana Đurić. Predstava počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici KC svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice: 400, 500 i 600 dinara. Informacije na broj 566-712.

IZLOŽBA U MUZEJU
Izložba „Žensko lice sporta u Zrenjaninu” biće otvorena u ponedeljak, 1. oktobra, u 19 časova u salonu Narodnog muzeja. Postavka predstavlja više od jednog i po veka sportskih rezultata Zrenjaninki i obuhvata 35 panoa na kojima su predstavljene najbolje sportistkinje našeg grada i njihovi rezultati, medalje, pehari… Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

MODNA REVIJA
U ponedeljak, 1. oktobra u 19 časova u salonu Savremene galerije Zrenjanin otvara se izložba modnih fotografija u okviru koje će biti održana modna revija Vasilija Kovačeva.

KONCERT
Brat i sestra, Erne (violina) i Hilda (klavir) Švan, prirediće koncert u Muzičkoj školi „Josif Marinković”. Koncert je u ponedeljak, 1. oktobra, u 18 časova.