NAJAVE DOGAĐAJA

VOJVOĐANSKI BRAS FESTIVAL
Učenici limenih duvačkih odseka iz svih vojvođanskih muzičkih škola i studenti Akademije muzičke umetnosti u Novom Sadu učestvovaće u petak, 22. februara, na 13. Vojvođanskom bras festivalu u Kulturnom centru. Početak Festivala je u 16 časova. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije popularne evergrin muzike, džez standardi i starogradske muzike. Ulaz je slobodan.

KONCERT „LEGENDI”
U subotu, 23. februara, u Kulturnom centru biće održan koncert ansambla „Legende”. Nastup počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po ceni od 900 dinara. Dodatne informacije o prodaji svih karata u Kulturnom centru mogu se dobiti na 566-712.

KONCERT AMIRE MEDUNJANIN
Svetski poznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin u ponedeljak, 11. marta, održaće koncert na velikoj sceni Kulturnog centra. Uz Amiru će nastupiti i gitarista Ante Gelo, kao i kontrabasista Zvonimir Šestak. Koncert počinje u 20 časova, a cena ulaznice je 1.000 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

„TRODIMENZIONALNE SLIKE”
Izložba Marije Jevtić Dajić „Trodimenzionalne slike” biće otvorena u petak, 22. februara, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra. Autorkina ideja jeste da svoje slike, koje su rađene na platnu uljanim i akrilnim bojama, reinterpretira u trodimenzionalne objekte uz pomoć 3D štampača i digitalne tehnologije i da na taj način približi umetnost slepim i slabovidim osobama. Radovi su nastali u toku 2018. godine. Marija Jevtić Dajić je završila Akademiju likovne umetnosti smer – slikarstvo u Novom Sadu 2013., a 2016. godine je doktorirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Ljubljani na smeru Grafički dizajn.

ITALIJANSKI FILMOVI
U okviru ciklusa savremenog italijanskog filma u maloj sali Kulturnog centra prikazuje se ostvarenje „Anđeo milosti”, u četvrtak, 21. februara, u 20 časova. Naredne nedelje na repertoaru je film „1.200 kilometara lepote”. Ovaj program realizuju Kulturni centar i Italijanski institut za kulturu iz Beograda. Projekcije filmova su sredom i četvrtkom u 20 časova, a ulaz je slobodan.