NAJAVE DOGAĐAJA

STRIP IZLOŽBE
U holu Kulturnog centra do 30. septembra biće postavljena izložba Jugoslava Vlahovića „Flower Power”, a predstavlja ciklus crteža koji je spojio oružje i cveće. U galeriji ALUZ (u prostoru Narodnog muzeja) do 17. oktobra biće postavljena izložba printova Petra Meseldžije „Od strip-kvadrata, do slike”. Po završetku printovi će biti podeljeni ljubiteljima umetnosti ovog autora.

RAT I HUMOR
Promocija knjige „Rat i humor 1914-1918.” održaće se u četvrtak 24. septembra, u 18 časova u atrijumu Narodnog muzeja. Govoriće Vladimir Čeh, priređivač kataloga i autor projekta, prof. dr Milan Ristović, istoričar, i Prvoslav Plavšić, psiholog. Po završetku promocije biće upriličeno autorsko vođenje kroz izložbu u salonu.

FILMSKA LEKTIRA
U okviru ciklusa Filmska lektira Kulturni centar u poslednje dve nedelje septembra u maloj sali od 20 časova organizuje prikazivanje dva filmska klasika. U četvrtak, 24. septembra, na programu je popularna američka ljubavna komedija i drama „Diplomac” iz 1967. koji je proslavio Dastina Hofmana. U sredu, 30. septembra, od 20 časova na programu je film „Buč Kasidi i Sandens Kid” sa Pol Njumenom i Robertom Redfordom u glavnim ulogama. Ulaz je slobodan.

ŠKOLA ZA LJUBAVNIKE
Pozorišna komedija „Škola za ljubavnike” biće izvedena u sredu, 14. oktobra, od 20 časova na velikoj sceni KC-a. Predstavu o bračnim odnosima, zaljubljenosti i bračnoj monotoniji režirao je i tekst za nju napisao Bojan Stojčetović. Igraju: Milan Kalinić, Jelena Rakočević, Milan Vasić, Aleksandra Cucić i Bojan Stojčetović.
Karte se prodaju na biletarnici KC-a po ceni od 1200 dinara svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Dodatne informacije: 023/566-712 i 063/562783

KONKURS „30×30”
Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem raspisao je 15. Međunarodni likovni konkurs „30h30” na temu „Vreme maski – koja je tvoja?”. Konkurs je otvoren do 20. novembra za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta. Na sajtu Kulturnog centra www.kczr@kczr.org nalaze se propozicije i prijavni formulari.

PREDSTAVA
„O Srđanu: koje nacionalnosti je istina?”, gostujuća predstava biće održana u atrijumu zrenjaninskog Muzeja, u petak, 25. septembra, u 20 časova. Cena karte je 300 din, a broj mesta je ograničen na 70. Ulaznice se kupuju na biletarnici zrenjaninskog Pozorišta.