NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 18. decembra, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra, u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a održaće se radionica zrenjaninske biblioteke pod nazivom „Čitanjac sa bibliotekarima” koju će voditi Tanja Ćirić.

NOVOGODIŠNJI KONCERT
U petak, 17. decembra, u 20 časova održaće se u Kulturnom centru gala koncert popularnog orkestra „Frenk Sinatra”, pod dirigentskom palicom Đorđa Damjana. Iz orkestra najavljuju i specijalne goste. Ulaznica je humanitarnog karaktera u vidu slatkiša koji su namenjeni Crvenom krstu.

KNJIŽEVNI KONKURS
Kulturni centar i IP Media 023, u saradnji sa Turističkom organizacijom, po drugi put raspisali su književni konkurs „Slobodna tema 2021.” za neobjavljene pesme i priče. Konkurs je otvoren do 31. decembra.

KUD „PIONIR”
U velikoj sali Kulturnog centra u subotu, 18. decembra, biće godišnji koncert Kulturno-umetničkog društva „GIK Banat Pionir”. Početak je u 18 časova. Na programu su igre iz Banata, Šumadije, istočne Srbije – Resave, Vlaške igre, kao i koreografske minijature srpskog kola. Cena ulaznice je 250 dinara. Karte se prodaju na biletarnici svakog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, a u subotu pred početak koncerta.

ISKUSTVA PREDAKA…
U subotu, 18. decembra, u holu Narodnog muzeja sa početkom u 12 časova biće otvorena izložba „Iskustva predaka za budućnost potomaka”, koja predstavlja rezultate projektne nastave koju je sprovodila učiteljica Daliborka Putić Berarov sa svojim učenicima 4-2 razreda OŠ „Vuk Karadžić”. Nadležni kustos je Ivana Arađan.

POBEDNICI
Postavka pod nazivom „Pobednici – zrenjaninski paraolimpijci” biće otvorena u malom salonu Narodnog muzeja u ponedeljak, 20. decembra, u 12 časova. Izložba se organizuje u čast sugrađana koji su zabeležili vrhunske rezultate u nekoliko sportskih disciplina predstavljajući svoje klubove i grad. Izložbu su priredile Aleksandra Đukić, Duška Kolarov i Ivana Arađan.

MERAK MI JE…
Izložba iz Zbirke likovne umetnosti Narodnog muzeja pod nazivom „Merak mi je…” biće otvorena u salonu Muzeja u četvrtak, 23. decembra, u 19 časova. Na postavci i u pratećem katalogu, u kontekstu hedonizma, razmatrano je 30 slika i crteža koji asociraju na zadovoljstvo i čija tema su kafana, piće, hrana, muzika… Autor izložbe i kataloga je viši kustos-istoričar umetnosti Olivera Skoko.