NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 8. januara, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra u 10 časova na Fejsbuk strani KCZR biće održana radionica umetničkog studija „Kolorino” koju će voditi Sanela Dunđerski. U toku trajanja dečjeg programa, predviđeno je da neki od učesnika ukoliko to žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org. Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, „Persu marketi” i prodavnica sportske opreme i rekvizita „Ajron” (Iron).

KONCERT ZRENJANINSKE FILHARMONIJE
Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije i muzičkog virtuoza Stefana Milenkovića biće održan u Kulturnom centru u nedelju, 9. januara 2022, sa početkom u 20 časova. Nastupom vrsnih muzičara dirigovaće Mikica Jevtić. Tradicionalni novogodišnji muzički događaj biće upriličen u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Kulturnim centrom. Ulaznice su rasprodate.

MINI-SERIJAL
U Kulturnom centru u sredu, 12. januara, u 18 časova, publici će se premijerno predstaviti prva epizoda mini-serijala „Iskušenije” filmskog udruženja „Oreol Tim”. Režiju i scenario potpisuje Gvozden Bosić. Ulaz na projekciju je besplatan.

DELA STEVANA SUBIĆA
U ponedeljak, 10. januara, u galeriji Asocijacije likovnih umetnika (ALUZ), u 19 časova biće otvorena izložba originalnih strip tabli i ilustracija Stevana Subića, odabranih za izlaganje pred domaćom i svetskom publikom pod nazivom „Born to draw”. Osim kataloga, među izloženim radovima se nalaze originalne table iz Subićevih stripova „Konan” i „Tarzan”, ilustracije i platna. Tokom trajanja postavke održaće se šest tematskih večeri.
Centralni događaj „Subić|Konan|Tarzan|2020 – 2022” biće u sredu, 19. januara, u 19 časova, u galeriji ALUZ-a, na dan kada Subićev Konan ima svoju svetsku premijeru u Francuskoj. Srpsko izdanje „Konana” biće premijerno predstavljeno i dostupno te večeri publici u Zrenjaninu na Balkanskoj premijeri knjige.