NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 15. januara, održaće se prva u nizu radionica programiranja i robotike za najmlađe. Početak je u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

TRIBINA
U utorak, 18. januara, u Kulturnom centru održaće se tribina pod nazivom „Opasnosti savremenog društva”. Predavač je Vlada Arsić, novinar, pisac, jedan od najčitanijih domaćih autora i licencirani predavač MUP-a na temu pedofilije, narkomanije, trgovine ljudima i internet predatora. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik programa. Početak je u 18 časova.

VIDIMO SE U BIOSKOPU
Kulturni centar, u saradnji sa Filmskim centrom i Mrežom kinoprikazivača Srbije, organizuje program pod nazivom „Vidimo se u bioskopu”. Predviđeno je prikazivanje najnovijih domaćih filmskih ostvarenja. Akcija pod navedenim sloganom sprovodi se sa ciljem promocije i razvoja filmske kulture, nezavisne bioskopske mreže, kao i povećanja vidljivosti domaće kinematografije. Novina u Kulturnom centru u odnosu na prethodni period jeste uvođenje prikazivanja dečjih igranih i animaranih filmova u nedeljnim jutarnjim satima, pod popularnim nazivom – matine, sa početkom u 11 časova. Istog dana, dečji film prikazivaće se u 16 časova. Domaći filmski triler „Zlatni dečko” na programu je od 14. do 16. januara u dva termina od 18 i od 20 časova. Cena ulaznice je 300 dinara. U nedelju, 16. januara, prikazuje se dečja animirana komedija i avantura „Kliford veliki crveni pas”, u terminima: od 11 i od 16 časova. Cena ulaznice je 250 dinara.

BERZA PLOČA
U nedelju, 16. januara, od 10 do 14 časova u Kulturnom centru biće održana berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

POZORIŠNI REPERTOAR
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” u petak, 14. januara, igra predstava „Zlostavljanje”, a narednog dana (subota, 15. januar) „Dečko iz poslednje klupe”. Obe počinju u 20 časova. Na Lutkarskoj sceni u subotu, 15. januara, najmlađa publika uživaće u predstavi „Dečak i mesec”. Početak je u 11 časova.

IZLOŽBA GRAFIKA
U ponedeljak, 17. januara, u malom salonu Narodnog muzeja u 19 časova biće svečano otvorena izložba grafika pod nazivom „Fosilizacija”, autora profesora Branimira Karanovića. Nadležni kustos postavke je Dušan Marinković.