NOVOGODIŠNJI KONCERT ZRENJANINSKE FILHARMONIJE ODUŠEVIO SUGRAĐANE

Pravi spektakl uz penušavi šampanjac i konfete

Od ponovnog osnivanja 2015. godine Zrenjaninska filharmonija okuplja najbolje muzičare iz našeg grada. Njihovom pozivu rado se odazivaju članovi, prijatelji i kolege koji rade po pozorištima i operama u Beogradu i Novom Sadu, ali i drugim gradovima. Ponosni su na činjenicu da su naslednici Velikobečkerečke filharmonije, najstarije u zemlji, osnovane davne 1899.
Za šest godina koliko traju, u obnovljenom sastavu, postali su jedinstveni kulturni brend po kojem je Zrenjanin poznat širom zemlje i regiona. Svaki njihov nastup nije samo praznik za oči i uši, već muzički ugođaj za sva čula. Bilo da sviraju na „Danima piva” ili priređuju novogodišnji koncert, sva sedišta budu ispunjena do poslednjeg i uvek se traži karta više.

VELIKA ODGOVORNOST
Vernoj publici priredili su jedinstven muzički spektakl u nedelju, 9. januara, u velikoj sali Kulturnog centra koja je jedva primila sve zainteresovane. Posebnu pažnju privukao je gost, poznati violinista Stefan Milenković, „srpski Paganini”. Filharmonija je, zajedno sa virtuozom na violini, na najbolji način otvorila profesionalnu muzičku sezonu u našem gradu.

Miroslava Malbaški
Foto: Fejsbuk „Volim Zrenjanin”

Opširnije u štampanom izdanju