NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 29. januara, u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra održaće se radionica „Čitanjac sa bibliotekarima”.

KUD „KOLO”
Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Srbije „Kolo” nastupiće u Kulturnom centru u subotu, 5. februara. Koncert počinje u 19 časova. Cena ulaznice je 400 dinara. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

NASTUP SRĐANA DINČIĆA
Nova predstava stendap komičara Srđana Dinčića pod nazivom „U procesu” biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra u utorak, 8. februara. Početak je u 20 časova. Cena ulaznice je 600 dinara. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

PREDSTAVA
U nedelju, 13. februara, biće izvedena hit predstava „Krčmarica Mirandolina” sa Andrijom Miloševićem i Katarinom Žutić, u glavnim ulogama, u Kulturnom centru. Početak je u 20 časova. Reditelj predstave o neodoljivoj krčmarici, koja osvaja, manipuliše i određuje sudbine brojnih muškaraca, jeste Jug Radivojević. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1.200 dinara.

SVEČANA AKADEMIJA
U velikoj sali Kulturnog centra u nedelju, 30. januara, održaće se svečana akademija povodom osnivanja humanitarne fondacije „Srce Johanovo”. Učestvovaće više dečjih horova iz Beograda, Zrenjanina i Kikinde, kulturno-umetnička društva, pevačke grupe, virtuozi na fruli, legenda srpske atletike Dane Korica. Početak je u 18 časova. Ulaz je slobodan.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA
U ponedeljak, 31. januara, biće otvorena izložba „Moj izbor”, u Savremenoj galeriji. Početak je u 19 časova. Biće predstavljeno 30 fotografija jugoslovenskih i srpskih majstora: Tomislava Peterneka, Imrea Saboa, Gorana Kukića, Nina Rakićevića, Željka Sinobada i Igora Mandića. Izložba će biti dostupna do 14. februara.

PREDAVANJE
U salonu Narodnog muzeja u petak, 28. januara, u 19 časova biće predavanje „Moja dika vrti se k’o čigra, pa uživa kad u kolu igra”. U pitanju je svojevrsno „putovanje kroz vreme” sa pričom o muzici i igri, sa posebnim akcentom na hedonistički aspekt ovih pojmova. Domaćin, predavač biće Vanja Ilijev, strukovni vaspitač za tradicionalne igre i svirač na tradicionalnim instrumentima.