NAJMLAĐI NOVOMILOŠEVAČKI VATROGASCI PRVACI DRŽAVE

Osvetlali obraz sela i opštine
Na Sedmom državnom takmičenju vatrogasnog podmlatka koje je 7. i 8. jula održano u Zaječaru, ekipa novomiloševačkih mališana, uzrasta od šest do 11 godina, osvojila je titulu prvaka, dok su devojčice iz istog sela u Opštini Novi Bečej, zauzele sjajno peto mesto.
Dobrovoljno vatrogasno društvo u Novom Miloševu postoji 129 godina i među najstarijima je u Vojvodini. Operativnu jedinicu čini 21 obučeni vatrogasac. Oni redovno izlaze na intervencije i koliko je to u njihovoj moći, pomažu profesionalcima. Uz to, ovde se godinama unazad radi sa podmlatkom. Pored pionirskih, tu su i juniorske ekipe, odnosno dece od 12 do 16 godina.
– Do sada smo najveći uspeh imali na 4. Državnom takmičenju, u Zrenjaninu, gde je naša juniorska ekipa bila druga. Naš podmladak biće prvak države u naredne dve godine, a na sledećem državnom DVD Novo Miloševo će pokušati da ponovi uspeh.
Za male vatrogasce iz Novog Miloševa nedavno je prijem organizovao predsednik Skupštine opštine Novi Bečej, Mirjan Jakšić. Tom prilikom se i čulo da ih je lokalna samouprava pomogla plativši im prevoz i kupivši im opremu u kojoj su se takmičili.
– Ovaj prijem je mali znak pažnje, ali deci mnogo znači. Zahvalio sam im se što su osvetlali obraz Opštine i svog sela kada je dobrovoljno vatrogastvo u pitanju. Ostavili su iz sebe Niš, Zaječar, pa čak i dvomilionski Beograd – rekao je Mirjan Jakšić.

D. G.