(NE)LEČITI (ANTI) VAKSERE?

Piše: Dalibor Bubnjević

Pandemija predugo traje! Čak je i najstabilnije ličnosti poremetila iz temelja. Preko noći je nenormalno postalo normalno. Čovek kao društveno biće odjednom je usmeren na sebe samog. Da li vreme u kome živimo opravdava eventualno devijantno ponašanje? Svako razborit će na navedeno pitanje odgovoriti negativno. Međutim, da li će delati u skladu sa onim kako se javno izjašnjava?!
Moje zebnje nisu (ne)promišljene! Tokom proteklih godinu i po dana nagledao sam se svakakvog postupanja. Povrh svega, reakcije na društvenim mrežama povodom jednog teksta su me zgranule.
O čemu je reč. Koleginica Iva Isakov je nedavno priredila tekst o tome kako rade medicinske sestre koje brinu o pacijentima koje je ophrvala korona.
U pitanju je reportažni zapis koji je imao za cilj da široj javnosti predstavi heroine koje se nalaze iza skafandera, zaštitnih maski i naočara. Dakle, ništa nije bilo intrigantno! Sve je bilo primereno dok tekst nije objavljen na internetu. Komentari čitalaca su bili ispod svakog nivoa. Jedni su negirali postojanje bolesti, drugi su dovodili u pitanje broj pacijenata…
Zanimljivo, niko nije pohvalio te žene koje su uz bolesnike u najtežim trenucima!? Lako je biti isključiv u toplini doma svoga. Da li će se u tenutku nemoći principijelnost demonstrirati na internetu ili će se pak pomoć potražiti u kovid bolnici?