NEOBIČNA IZLOŽBA U NAJVEĆOJ GRADSKOJ ŠKOLI: Nadahnuti naukom

U Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u toku je izložba učenika pod nazivom „Pod okriljem nauke“. Inspirisani posetom Prirodnjačkom centru Svilajnac, učenici su na časovima geografije, biologije i likovne kulture, zajedno sa svojim mentorima, nastavnicama biologije Biljanom Gološin, likovne kulture Jasminom Runjo i geografije Bojanom Ergarac, stvorili pravo remek delo. Naime, oni su na zanimljiv i interaktivni način obrađivali i produbljivali svoja znanja o geološkoj prošlosti planete Zemlje, evoluciji živog sveta, dinosaursima, mamutima, vulkanima…

Interesantni radovi učenika sedmog razreda, kao i njihova posvećenost izradi različitih modela, podstakli su i učenike petog  i šestog razreda. Oni su, radeći modele Sunčevog sistema, fosila, ćelija, lanaca ishrane, naučili više o postanku i položaju planete Zemlje, o građi organizama i odnosima ishrane među organizmima.

Na izložbi su prikazani i radovi učenika koji su putem različitih projekata na časovima biologije nastali pod mentorstvom Ljiljane Janku i Slobodanke Savić, a realizaciji izložbe pomogla je i nastavnica likovne kulture Irena Bosiljno.

Radovi učenika izloženi su u holu škole, a svi sugrađani su pozvani da posete ovu zanimljivu postavku.

L.Z.