NEUREĐENE BICIKLISTIČKE STAZE PREMA ARADCU, KLEKU I EČKI 

„Zarasle” u korov
Iako je na potezu od Aradca do Zrenjanina ove godine jednom košena trava pored biciklistiške staze, već nekoliko nedelja je korov visine i do dva metra. Osim što estetski ne izgleda lepo, problem pravi i velikom broju biciklista koji iz Aradca putuju na posao tim prevoznim sredstvom, ali i rekreativcima koji stazu koriste za trčanje ili vožnju rolerima.
U Mesnoj zajednici „Aradac” kažu da je Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju i uređenje grada” zaduženo za održavanje prostora pored staze, ali da posao dodatno otežavaju sadnice i to što su pored staze postavljene bandere.
– Oni inače kose traktorom, ali budući da sada ima prepreka koje zahtevaju manje kosilice i više posla, ne mogu da kažem kada će doći da pokose tu travu i korov. Znamo da je to problem i trudimo se da ga rešimo, ali nije sve do nas – rekla je Ana Goda, sekretar MZ „Aradac”.
U „Direkciji” su nam, s druge strane, rekli da su biciklističke staze koje se nalaze u putnom pojasu magistralnih puteva u nadležnosti republičkih preduzeća, te da su za njihovo košenje nadležni „Putevi Srbije”.

S. K. – S. V.
Opširnije u štampanom izdanju