NEZVANIČNE INFORMACIJE: Hapšenja zbog fabrike vode

U Zrenjaninu je jutros, prema nezvaničnim informacijama i pisanju pojedinih medija, počela akcija hapšenja zbog navodnih malverzacija oko fabrike vode. Imena uhapšenih nisu poznata, prenosi agencija Beta.
Na ovu vest reagovale su Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine.
Odbornica DS-a Alisa Kockar ističe da istina polako izlazi na videlo.
– Fabrika vode je velika prevara građana Zrenjanina i neko je na ovom poslu ozbiljno zaradio. Međutim, ono na čemu insistiramo jeste da državni organi urade svoj posao, detaljno istraže slučaj i brojne krivične prijave koje smo podneli i podignu tužbe protiv svih umešanih – nalogodavaca na prvom mestu, ali i svih onih koji su im omogućili da varaju Zrenjanince 6, odnosno, 8 godina. Demokratska stranka neće dopustiti da bilo ko preuzme ulogu žrtvenog jarca i jedinog odgovornog za sve godine lažnih obećanja i trošenja novca iz budžeta – navela je ona.
Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja hapšenje osumnjičenih za malverzacije u vezi sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje vode, poručuje Bojan Kostreš, predsednik Gradskog odbora ove stranke.
– Akcija je morala uslediti mnogo ranije jer je jasno da je čitav postupak izgradnje ovog postrojenja prepun nezakonitih i kriminalnih radnji. LSV poziva lokalnu vlast u Zrenjaninu, na čelu sa gradonačelnikom Čedomir Janjićem, da zakaže sednicu Skupštine grada i da na njoj, pred odbornicima, kolektivno podnese ostavke – istakao je Kostreš.

M.M.