NIS OTVORIO TRENING CENTAR U ELEMIRU: Šansa da naftaši steknu nova znanja

Kompanija NIS je danas u Elemiru otvorila najsavremniji centar za obuku studenata i radnika u regionu. Ovaj objekat je opremljen modernom opremom kojom se obuka izvodi u realnim uslovima. Planirano je da u ovom centru, osim zaposlenih u NIS-u, obuku prolaze i učenici i studenti specijalizovanih škola i fakulteta za naftnu industriju.

Okupljenima se obratila Anamarija Viček, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete. Ona je istakla značaj ovog centar za obrazovanje i za usavršavanje mladih kadrova. Takođe se osvrnula i na uspehe naših studenata koji bili na studijama u Rusiji i od kojih su mnogi imali jako dobre ocene, a pojedini su postali i studenti generacije. Takođe je najavila nastavak saradnje Ministarstva prosvete i NIS-a.

Trening centar raspolaže modernim poligonom sa dve bušotine koje umesto fluida koriste tehničku vodu. Ima i učionice opremljene modernism računarima i kompjuterskim simulatorima, ima 15 računara i 5 simulatora. Planirano je da godišnju obuku prođe oko 150 polaznika. NIS planira da u ovaj centar uloži ukupno dva miliona evra.

Ž.M