NOĆ MUZEJA U „KAFEMATU“: Na meniju jela sa srpskog srednjovekovnog dvora

Gosti Koncept bara „Kafemat“ će u subotu, 20. maja, od 18.30 do 20.30 imati priliku da degustiraju šljive u slanini punjene sirom i srednjovekovni hleb. Specijalni meni, osim standardnog, deo je tradicionalne Noći muzeja, a „Kafemat“ se obeležavanju te noći ove godine priključuje prvi put.

– Učešće je povezano sa našom delatnošću, pa smo tako za Noć muzeja osmislili poseban meni na kojem se nalaze jela sa srpskog srednjovekovnog dvora. Uvidom u naučne radove naših gastroheritologa, izabrali smo koja će se toga dana naći na specijalnom meniju – saopštili su iz „Kafemata“.

Gastroheritologija je novoutemeljena naučna disciplina čiji je cilj da sintetizuje znanja vezana za hranu i obedovanje iz oblasti istorije umetnosti, kulturne istorije, arheologije, antropologije, etnologije, gastronomije i drugih nauka koje se bave ishranom, njenim kulturnim obrascima i simboličkim značenjima. Koncept bar „Kafemat“ će iskoristiti znanja stečena konsultovanjem literature vezane za ovu oblast i primeniti ih u kreiranju specijalnog menija za Noć muzeja.

S.K.