NOVA GENERACIJA PERLESKIH IZVIĐAČA USPEŠNO ZAPOČELA 2019. GODINU: Nagrade u Beogradu

Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza zauzeo je treće mesto u ukupnom plasmanu u kategoriji poletaraca i pčelica na „14. Svetosavskom festivalu izviđačkih pesama – izviđači pevaju“, koji je održan . Pored toga, jedini izviđački odred u Srednjobanatskom okrugu, koji čine mališani iz Peleza, Farkaždina, Ečke i Idvora, dobio je i priznanje za najmasovniji na Festivalu.


Odred izviđača „Sveti Sava“ iz Beograda bio je domaćin i organizator ovog festivala, koji je održan Kulturnom centru „Vlada Divljan“. Na smotri je učestvovao 21 odred iz Srbije i regiona sa više od 400 učesnika u kategoriji poletaraca i izviđača.
Poletarci i mlađi izviđači „Čiča Janka“ za ovu priliku pripremili su po dve pesme koje su sami izabrali kao i koreografije. Za muziku su se pobrinuli bivši članovi naše organizacije.
Za Odred „Čiča Janko“ nastupilo je 37 članova iz Peleza, Farkaždina, Ečke i Idvora. koji su bili podeljeni u tri ekipe – „ Medene Pčelice“, „Tamiški delfini“ i „ Uragan“.

Ekipa „Medene pčelice“: Jovan Rakita , Jelena Jevrić , Andrea Jevrić, Dijana Ratković, Katarina Likić, Miloš Andrić, Nikola Savić, Branislav Mrgić, Luka Hegediš, Aleksandar Antonijević i David Trifunović. Za „Tamiške delfine“ nastupili su: Mitra Ivkov, Ivana Vukov, Dragana Vukov, Mina Mečavin, Aleksandra Zakić, Emina Božanić, Aleksandra Gilezan, Bojana Vijatov, Luka Velemirov, Ivan Stankov, Mihajlo Mihajlović i Luka Marjanović. Članovi „Uragana“ bili su: Nikola Velemirov, Teodora Stepanov, Jelena Milin, Marko Ivkov, Sara Antonijević, Mladen Lišin, Milica Novakov, Milena Ratković, Jovana Jovanović, Marina Velemirov, Ana Živkov, Angela Biki i Danijela Jovanov.

M. M.

Foto: Odred „Čiča Janko“