NOVI PROGRAM KOMPANIJE NIS U OKVIRU PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO”: Poboljšanje zdravlja dece i omladine

Početkom jula 2019. godine potpisan je ugovor između kompanije NIS, Grada Zrenjanina i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov” u okviru programa „Zajednici zajedno 2019”. Ovim programom kompanija NIS, usmerila je sredstva u zrenjaninski Dom zdravlja u visini od 12,5 miliona dinara. Ovogodišnji projekat nosi naziv „Modernizacija medicinske opreme kao značajan faktor poboljšavanja zdravlja dece i omladine”.

Prezentacija projekta i plana nabavke opreme za Dom zdravlja koja će pokriti potrebe službi u čijim je osnovama rad sa decom i omladinom: Dečja stomatološka služba, Služba hitne medicinske pomoći, Služba za zaštitu dece i omladine i Polivalentne patronažne službe, održana je danas u sali
Centra za prevenciju u zgradi Stare specijalističke. Na konferenciji su govorile dr Nevenka Bogdanović, koordinatorka projekta i dr Gordana Đurić, direktorka Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov”.

– Dobijena sredstva biće uložena u nabavku savremene stomatološke stolice i dodatne opreme, transportnog sanitetskog vozila i ambulantnog sanitetskog vozila, kao i dva vozila za potrebe patronažne službe i laboratorijskog frižidera za skladištenje i čuvanje vakcina. Faza realizacije u kojoj se trenutno nalazimo je ta da je urađena sva tenderska dokumentacija i pokrenute su javne nabavke za sredstva u okviru projekta. Rok za realizaciju projekta je 31. decembar tekuće godine – objasnila je dr Gordana Đurić.

Program „Zajednici zajedno” kompanija NIS sprovodi od 2009. godine u skladu sa društveno odgovornim poslovanjem, u cilju razvoja jakih i stabilnih partnerskih odnosa sa institucijama i građanima u lokalnim zajednicama. Ove godine, sredstva u iznosu od 116, 5 miliona dinara kroz program „Zajednici zajedno”, kompanija je usmerila na podršku zdravstvenoj zaštiti dece i omladine u 13 lokalnih zajednica širom Srbije, među kojima je i grad Zrenjanin.

O programu je govorila dr Nevenka Bogdanović, specijalista dečje preventivne stomatologije i koordinatorka projekta.

– Ulaganjem u zrenjaninski Dom zdravlja od strane kompanije NIS značajno će biti unapređen rad u organizacionim jedinicama koje imaju intenzivan rad sa decom i omladinom, na prvom mestu dečja stomatologija i transportna služba – rekla je dr Bogdanović i dodala da se u dečju stomatologiju nije ulagalo skoro dve decenije.

M.Malbaški