NOVI USPEH „PANONIKE“: Prva nagrada u Valjevu i plasman u Grand pri „HorFesta“

Muška vokalna grupa „Pannonica“ proteklog vikenda učestvovala je u prvoj etapi 5. „HorFest“, horskog festivala, koji se održao u Valjevu. U naš grad doneli su nova horska odličja. Osvojenu prvu nagradu sa visokih 96,25 bodova, posebno priznanje za izvođenje kompozicije „A što ti je mila kćeri“ i plasman u drugu etapu koja će se odžati 24. juna za titulu Grand pri festivala. Dirigentkinja Zorica Kozlovački, prenela nam je svoje utiske.

– Izuzetno sam zadovoljna našim plasmanom na Festivalu u Valjevu. Posle osvojene zlatne medalje i titule pobednika kategorije nedavno u Bijeljini ova priznanja su potvrda našeg dosadašnjeg rada. S obzirom da se prva etapa takmičenja odvijala onlajn raduje me plasman naše grupe u drugu Grand pri etapu gde ćemo sa drugim visoko nagrađenim horovima sa zadovoljstvom pevati uživo – kazala je Zorica Kozlovački.

Prema njenim rečima, izvođači su izuzetno ponosni na posebnu nagradu za kompoziciju „A što ti je mila kćeri“ gde je žiri prepoznao kvalitet znalački komponovanog, izuzetno lepog ali i veoma zahtevnog aranžmana Mirka Jankova i veliko zalaganje celog sastava da ga što bolje interpretira. – Osećamo ogromnu zahvalnost na ovom i svim ostalim aranžmanima koje on sa svojim posebnim senzibilitetom, znanjem i emotivnom suptilnošću stvara i daruje nam kao neprocenjiv poklon. Proces njihovog „oživljavanja“ je privilegija i stvara nam veliku radost i uživanje – rekla je naša sagovornica.

Osim takmičarskog dela organizatori su pripremili sadržajan i bogat program. Zorica Kozlovački je prisustvovala sa ostalim dirigentima izuzetno interesantnom Masterclasu dirigentkinje Dragane Jovanović koja je svoje bogato znanje i iskustvo podelila sa kolegama.

M.Ml

Foto: arhiva Volaknog sastava ,,Panonika,,