NOVO U GRADU: Kante za odlaganje zaštitnih maski!

U saradnji JKP „Čistoća i zelenilo” Zrenjanin, Grada Zrenjanina i kompanije „Remondis Medison” DOO Zrenjanin, danas su na prostoru ispred gradske kuće, u „Big” tržnom centru i na glavnoj autobuskoj stanici, postavljene kante za odlaganje zaštitnih maski.
– Upotrebljene maske su potencijalno infektivni i opasni otpad, koji ne treba mešati sa komunalnim otpadom.Ovakva vrsta otpada počela je da se pojavljuje nakon izbijanja pandemije korona virusa – rekao je Nemanja Milinković, v.d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.
Slika upotrebljene zaštitne opreme, odnosno maski na zelenim površinama, trotoarima, oko kontejnera postala je sve češća.
– Kako bismo zaustavili takvu sliku na ulicama Zrenjanina i sačuvali ugled grada kao grada zelenila, došli smo na ideju da zajednički preduzmemo nešto i damo doprinos u prevazilaženju i rešavanju ovog problema. Molimo građane, da u postavljene kante odlažu isključivo iskorišćene zaštitne maske. Na ovaj način zajednički doprinećemo očuvanju zdravlja i životne sredine, što je i u interesu svih nas – rekao je Milinković.