O adevărată bogăție de floră și faună care așteaptă vizitatorii

Valoarea specială naturală și o diversitatea a speciilor de păsări

Rezervația naturală specială „Carska bara” a început să primească vizitatori care se așteaptă aici cu o adevărată bogăție de floră și faună. Numărul de vizitatori pe parcursul anului este limitat la 20 de mii, deoarece aici este protejarea naturii primară.
Sezonul turistic de la „Carska bara/ Balta Regală” a început, iar pentru moment, vizitatorii pot vizita această rezervație naturală specială pe o barcă mică care poate găzdui până la 12 pasageri.
Numărul de vizitatori este limitat la 20.000 anual. Când acest număr este completat, se închide rezerva pentru vizite. Aici, în rezervație, principala caracteristică sânt păsările, categorie sensibilă, care este protecția primară a naturii.
Nava veche care transporta turiști în jurul baltei nu mai funcționează, iar construcția unei noi nave este în derulare, precum și priveliștea care a ars într-un incendiu în urmă cu un an și jumătate.
„Balta regală” este un habitat pentru peste 250 de specii de păsări. Printre altele, puteți vedea toate cele zece specii de păsări/ stârci, iar această perlă a naturii este bogată în floră. Există, de asemenea, un traseu de sănătate lung de patru kilometri. La marginea rezervației se află cea mai mare pondă de pește din Europa, care este o resursă excelentă pentru hrana animalelor. Acum este cel mai bun moment al anului pentru a vizita rezervația, de când păsările s-au cuibărit, pui au ieșit din ouă și acum acești adulți caută mâncare. Când se intră în rezervație mai adânc într-o altă zonă de protecție care este permisă să ofere servicii turistice, se intră în Amazonul din inima Banatului. „Balta Regală” este situată la 17 km sud de Zrenjanin și aproximativ 2 km de drumul principal Zrenjanin-Belgrad, și ocupă o suprafață de aproximativ 1.600 de hectare. Valoarea specială naturală a complexului de iazurilor imperiale și a râului Beghei face un mosaic de apă, iarbă și vegetație forestieră, precum și o diversitatea a speciilor, în care ocupă locul central numărul bogat de păsări specifice din lume.
Turiștii din Zrenjanin pot vedea și orașul vechi, clădiri construite în stiluri diferite și moștenirea industrială.
O parte se acordă atenție și multor manifestării, pentru vânătorii, turismului cu bicicleta, everimente gastronomice și altele iar în ce formă vor avea loc manifestările de vară depinde de situația și măsurile legate de virusul corona care zi cu zi se micșorează.M. V.