OBELEŽAVANJE 9. MAJA: Pobeda nad fašizmom omogućila je slobodu, mir i napredak

Polaganjem venaca na spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu i spomen obeležjima poginulih boraca Crvene armije i streljanim rodoljubima streljanim 31. jula 1941, među kojima je bila i narodni heroj Sonja Marinković, danas je obeležena 74. godišnjica pobede nad fašizmom.

Vence su položili predstavnici Srednjobanatskog upravnog okruga, grada Zrenjanina SUBNOR, Vojske Srbije, Udruženja ratnih vojnih invalida, Srpske napredne stranke, a u ime ambasade Ruske federacije vence na spomen obeležja položio je prvi sekretar Nikolaj Pomilujko.

Slamanje fašizma, koje je opravdano kao Dan pobede i kao Dan Evrope, omogućilo je za naše ljude najduži period mira, stabilnosti i napretka u istopriji. Ne smemo nikada zaboraviti užase koje su fašisti i njihovi pomagači naneli narodu Srbije. Danas, na osnovama koje je položila antifašistička borba, Evropa i naša zemlja grade svoju zajedničku budućnost i progres – izjavila je ovom prilikom načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević.

Ruski diplomata istakao je značaj slamanja fašizma za budućnost sveta i posebno se zahvalio narodnu Srbije na doprinos pobedi nad fašizmom.

M. S-n.

Potpis: Predstavnici SUBNOR polažu venac na spomenik Žarku Zrenjaninu