Obeležen Dan sećanja

Svečanom akademijom u Garnozonu Vojske Srbije u Zrenjaninu obeležen je, dana u podne Dan sećanja na 17- godišnjicu početka bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije od strane NATO.

– Vojska Jugoslavija pružila je uspešan otpor višestruko nadmoćnom protivniku, koji je upotrebljavao zabranjene kasetne bombe i osiromašeni uranijum. Poginulo je 524 pripadnika Vojske Jugoslavije i oko 2.500 civila, među kojima i 125 dece, ali naša Vojska zemlja nije uništena niti zemlja ponižena – istakao je ovom prilikom Komandant Banatske Brigade Vojske Srbije pukovnik Živica Ognjanov.

Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjaniana takođe je ukazao na potrebu negovanja sećanja na heroje odbrane zemlje. Ukazao da je u mirnodopsko vreme treba prašatati, ali ne zaboravljati. Povratak Vojske Srbije u Zrenjanin Janjić je ocenio kao jedan od najznačajnijih rezulatata administracije na čijem je čelu.

Himnu Srbije „Bože pravde“, svečanu pesmu „Vostani Serbije“ u duhovnu pesmu „Blagoslovi Bože duše moje“ izveo je hor „Žene mironosice“.

Vence na spomenik poginulima u ratnim sukobima od 1991. do 99. položile su u 13 časova, delegacije Srednjobanatskog okruga, Garnizona Vojske Srbije, grada Zrenjanina, porodica poginulih i vojnih penzionera.

M. S-n.

vojska jovan njegovic drndak 0003_

vojska jovan njegovic drndak 0004_

vojska jovan njegovic drndak 0006_

vojska jovan njegovic drndak 0008_

vojska jovan njegovic drndak 0009_

vojska jovan njegovic drndak 0010_

vojska jovan njegovic drndak 0011_

vojska jovan njegovic drndak 0013_

vojska jovan njegovic drndak 0014_

vojska jovan njegovic drndak 0015_

vojska jovan njegovic drndak 0016_