OBELEŽENA SLAVA ELEMIRA: Šahovski turnir, „zečijada“, pijetet za poginule u NOB-u

Polaganje venaca na spomen obeležje na lokalitetu „Bara“, gde je u borbi sa okupatorima, krajem avgusta 1944. godine poginulo 70- tak partizana i ilegalaca, šahovski turnir i „Zečijada“, nadmetanje u kuvanju zečijeg paprikaša, i današnja liturgija u seoskoj crkvi – događaji su kojima su Elemirci obeležili slavu sela, Veliku gospojinu.

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

Na spomen oeležje u „Bari“ venac je položila delegacija SUBNOR, na čelu sa Božidarom Solarovim, predsednikom Mesne organiacije.

Na šahovskom turniru prvo mesto osvojio je FIDE majstor iz Elemira Dušan Ševo. Drugo mesto osvojio je Srđan Blagojević, a treće Rade Kojičić, majstorski kandidati. Turnir je održan u sklopu priprema za državno prvenstvo koje počinje u Rumi 10. septembra.

Najbolji zečiji paprikaš skuvao je Boris Lukić, drugo mesto na „Zečijadu“ zauzeo je Milan Brdar a treće Ivica Lakatuš, sva trojica Elemirci.

Na nadmetanju je učestvovalo 24 takmičara. Jedini uslov bio je da paprikaš bude od pitomog zeca, a svi dodaci i pikantnost stvar su učesnika nadmetanja.

M. S-n.