OBNOVA DOMA KULTURE U ČESTEREGU

Selo će dobiti višenamensku salu

U toku su opsežni radovi na rekonstrukciji i opremanju Doma kulture u Česteregu koji bi trebalo da budu završeni za dva meseca. U Mesnoj zajednici navode da epidemijska situacija nije bitno uticala na ovaj posao.
– Dom je godinama bio u lošem stanju i praktično nefunkcionalan. Selu je potreban taj prostor jer postoji Kulturno-umetničko društvo, Aktiv žena i druge organizacije. Nakon rekonstrukcije, velika sala će imati prvobitan izgled, imaće ravan pod i biće višenamenska – kaže Zoran Vukelić, predsednik Mesne zajednice Čestereg.
Opština Žitište već nekoliko godina ulaže napore da se rekonstruišu svi Domovi kulture u selima, jer je to često i jedino mesto za okupljanje meštana.
– Neki objekti su bili u lošem stanju da smo razmišljali da li da ih rušimo. Ipak, opredelili smo se za rekonstrukciju, pa će se naredne godine raditi i deo objekta u Ravnom Topolovcu. Radovi u Česteregu koštaju 19,1 milion dinara sa porezom – kaže Mitar Vučurević, predsednik opštine Žitište.
Kako su nam rekli nadležni, svi domovi u selima su uknjiženi na lokalnu samoupravu, pa je zbog toga mnogo lakše realizovati ovaj posao.

N. M.