OBROK ZA PORODICU: Praznični paketi za Vaskrs

Uz redovne akcije čiji je cilj da se sugrađanima koji se nalaze u teškoj situaciji pomogne u mnogim slučajevima, a osnovni cilj jeste da se obezbede namirnice, “Obrok za porodicu Zrenjanin” od danas ima novu akciju. Za porodice koje vaskršnje praznike obeležavaju po julijanskom kalendaru, 2. maja, humani sugrađani mogu od danas da donirju sve što ovaj najveći hrišćanski praznik može da učini najradosnijim.

– Krećemo sa zvaničnom uskršnjom akcijom sakupljanja jaja, slatkiša , farbe za jaja, sličica, sitnih kolača, namirnica potrebnih za kolače – kaže Gabriela Palfi, jedna od administratorki grupe. –  Znači, našim darodavcima prepuštamo da budu kreativni i da daruju sve što je  prikladno za praznik.

Paketi će biti podeljeni u četvrtak, uoči Velikog petka, kako bi porodice kojima grupa pomaže mogle da ofarbaju jaja, umese kolače i u miru i ljubavi proslave praznik.

I dalje su aktuelne korpe solidarnosti u “Maksiju” i prodavnici “Majka promet”, a humani ljudi koji žele da doniraju, mogu da se jave administratorkama grupe.

M. Bečejac

Foto: pixabay.com