„OBROK ZA PORODICU”: Učinimo da praznik svima bude lep

„Obrok za porodicu Zrenjaninin“ – Fejsbuk grupa koja pomaže sugrađanima koji su u teškoj situaciji da imaju pre svega hranu, ali i osnovna higijenska sredstva, nastavlja sa uspešnim akcijama, a Zrenjaninci svojim donacijama pokazuju  da imaju veliko srce. Bilo je i akcija da se obezbedi ogrev ugroženim porodicama sa malom decom, hrana i pelene za bebe… Zahvaljujući solidarnost i dobroti, nekoliko mališana je bilo prilici da prvi put proslave rođendan uz tortu, pregršt slatkiša i poklona. Predstoje i uskršnje akcije.

– Ove nedelje, 4. aprila,  neki od naših korisnika slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru. Voleli bismo da naša deca proslave ovaj praznik kao i sva druga. U toku je akcija, a akcenat je na donaciji  namirnica  za uskršnju trpezu. To su jaja , boje za farbanje jaja, kolači, slatkiši, namirnice od kojih bi korisnici napravili poslastice i praznični ručak. Donatori mogu da se jave nama radi dogovora – naglašava Gabrijela Palfi, administratorka grupe.

Osnovni cilj grupe jeste da obezbedi hranu – tu su korpe solidarnosti u „Maksi“ supermarketima i prodavnicama „Majka prometa“ na „Lesnini“, a mogu je doneti i lično administratorkama grupe. Može da se uplati i uslovni obrok.

– Novac ne primamo, niti ga dajemo. Imena korisnika su zaštićena, naš cilj je da zajedno pomognemo da ljudi ne budu gladni. Napominjem da se pomoć odnosi na one koji žive u Zrenjaninu – kaže Gordana Malbaški Udicki, jedna od administratorki grupe.

Grupa postoji nešto više od godinu dana. Putem Fejsbuka, sugrađani doniraju i garderobu ili nameštaj, ali se o tome direktno dogovaraju darodavci i korisnici.

M.Bečejac