ODLUKA GRADSKOG VEĆA: Prodato građevinsko zemljište vredno 138 miliona dinara

Gradsko Veće Zrenjanina je na današnjoj sednici, prvoj u ovoj godini, prihvatilo predloge odluka Komisije za otuđenje 112.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina, u vrednosti od 138 miliona dinara. Shodno važećim propisima, priliv u budžet biće 98 miliona dinara, pošto su se najkrupniji kupci zemljišta – proizvodne i uslužne firme – odlučile za jednokratno plaćanje celokupnog iznosa kupljenog zemljišta.

Javni oglas za prodaju ovog zemljišta objavljen je 15. decembra prošle godine. Gradonačelnik Čedomir Janjić izrazio je su zadovoljstvo interesovanjem proizvodnih i uslužnih firmi za kupovinu gradskog građeviskog zemljišta, kao i efikasnim radom službi koje su pripremile odgovarajuće oduke.

Najveći iznos – 66 miliona i 45 hiljada dinara platiće MPZ Agrar” Novi Sad, za 100 hiljada kvadratnih metara uređenog građevinskog zemljišta u neposrednoj blizini pogona Fulgara”. Firma za promet i preradu kože Union Impeks” obavezala se da za 9 miliona i 12 hiljada dinara kupi 58 ari i 52 kvadratna metra uređenog građevinskog zemljišta. I ova firma iskoristila je mogućnost popusta za jednokratno plaćanje celokupng iznosa od 30 odsto vrednosti zemljišta određenog na bazi podataka Uprave prihoda.

MV Invest” Zrenjanin kupac je 12.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta vrednog 7 miliona i 980.000 dinara, u šta je uračunat popust za jednokratno plaćanje.

Eparhija banatska Srpske Pravoslavne crkve kupac je 2.350 kvadratnih metara građevinskog zemljišta u Drvarskoj ulici – za gradnju hrama. Vrednost zemljišta je 5 miliona i 94.800 dinara.

Rvački klub Proleter” kupuje 388 kvadratnih metara građevinskog zemljišta za podizanje objekta za treninge i takmičenja, u vrednosti od 2 miliona i 678.209 dinara.

Gradsko veće je prihvatilo predlog sistematizacije radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu grada i Službi zaštitnika građana, kojim se broj zaposlenih u sistemu grada Zrenjanina povećava za tri izvršioca, preuzimanjem od javnh preduzeća i ustanova čijije osnivač grad Zrenjanin.

M. S-n