ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT „ZA DEČJI OSMEH”: Sakupljeni slaktiši, slaniši, igračke i školski pribor za oko 100 paketića

Velika sala Kulturnog centra u koju se jedva moglo ući, sinoć se pretvorila u mesto prave predpraznične žurke. Najmlađi su na sceni izvodili razne plesne koreografije od modernog, dens baleta, folklora. Sala je vrvrla od radosnih dečjih osmeha, muzike, aplauza…

Fejsbuk grupa „Mame Zrenjaninke” u saradnji sa Crvenim krstom i Kulturnim centrom organizovala je sinoćnji humanitarni koncert pod nazivom „Za dečji osmeh” i ostvarila svoju nameru. Cilj koncerta bilo je prikupljanje sredstava u vidu slatkiša, slaniša, sokića, neotpakovanih igračaka, školskog pribora od kojih će se napraviti paketići za dečicu koja su socijalno ugrožena.

U programu su nastupili Kulturni centar ,,Svetozar Marković”, Centar za očuvanje tradicije ,,Moja Sosa”, Kulturno-umetničko društvo „Lola” iz Perleza, Centar za očuvanje tradicionalne kulture ,,Đerđef”, Centar za igru, Plesni klub „Fri dens” (Free dance), Didi Marijana animatorka sa kojom su se mnoga deca fotografisala, mališani iz vrtića ,,Bambi” i horić Muzičkog zabavišta ,,Sanjalice”.

– Odziv je bio vise od ocekivanog, što je još jedan od dokaza humanosti Zrenjaninaca i njihove volje da pomognu deci koja su deo nas i našeg društva. Ulaznica je bila slatkis, slanis, neotpakovana igracka ili nešto od školskog pribora. Sakupili smo dovoljno da napravimo oko 100 paketića koliko smo i planirali. Nakon zavrsetka programa svi su salu napustili sa znanjem da su ucinili veliko delo. Prikupljena sredstva Crveni krst će dalje proslediti u vidu paketica deci kojima je naša pomoć neophodna – rekla je Marijana Ristić, članica Fejsbuk grupe „Mame Zrenjaninke” i jedna od organizatorki zahvalivši se svima na humanosti

Prema statistici Crvenog krsta Zrenjanin na našem području ima oko stotinak dece koja su socijalno ugrožena, a „Mame Zrenjaninke” se nadaju da će paketići dospeti do svakog od njih i ulepšati im predstojeće praznike.


M.Malbaški

Foto: Fejsbuk grupa ,,Mame Zrenjaninke”