ODRŽANA AUKCIJA UMETNIČKE KOLONIJE „UM-ING“: Sakupljeno više od 600.000 dinara za Odeljenje neonatologije

Sinoć je u izložbenom salonu Kulturnog centra humanitarnom aukcijom završena izložba umetničke kolonije koju je organizovala kompanija „Um-ing“. Uspešno su prodate sve slike, tačnije 43 umetnička dela, mahom zrenjaninskih autora. Sakupljeno je 605.000 dinara koji će biti preusmereni Odeljenju za neonatologiju Opšte bolnice ,,Đorđe Joanović“. Aukciji se odazvao velik broj privrednika, poslodavaca i građana.

– Ne mogu da pronađem reči kojima bih opisao radost i zadovoljstvo završenom aukcijom. Ovo je iznad naših očekivanja. Veliku zahvalnost dugujem svima koji su pomogli, ne bih nikoga da imenujem, jer ih je zaista puno. Posebnu zahvalnost dugujem našim umetnicima koji su priložili svoja dela. Mi kao kompanija smo samo pokrovitelji, a aukcija je pokazala da je Zrenjanin grad velikog srca – rekao je Borislav Umićević, direktor i vlasnik kompanije „Um-ing“ (Umićević inženjering)

Početna cena slika kretala se od 3.000 do 10.000 dinara. Aukcija je bila dinamična i zanimljiva, a cene su licitirane i podizane.

Najveća cena od 62.000 dinara izlicitirana je za sliku našeg umetnika Rudolfa Brkića pod nazivom ,,Pinova vila“, čija je početna vrednost bila 10.000 dinara.

 

M.Malbaški

Foto: Z. Dedić

(Opširnije u štampanom izdanju)